SEAT IBIZA vS ALFA ROMEO 147

16 Maj 2009, 07:47

Witam szanownych kolegów. co myślicie o tych dwoch samochodach ?? co wybrac ??
Seat Ibiza rok okolo 04/05 silnik 1.9 tdi 130 KM .. lub Alfa romeo 147 02/03 silnik 1,9 JTD 115 KM .... zastanawiam sie tylko i wyłącznie nad tymi dwoma samochodami. Inne modele mnie nie interesują. Proszę o opinie na temat tych samochodow. Co byście wybrali i dlaczego.
lukasss.nl
Nowicjusz

Miejscowość: Holandia

16 Maj 2009, 08:45

To zależy jaki masz budżet na ewentualne naprawy.
Części do Ibizy będą bez wątpienia tańsze niż do Alfy ale Alfa nie ma sobie równych pod względem kultury pracy i prowadzenia na drodze, niestety Alfa wymaga dobrych części, które kosztują.
Ibiza to takie większe Polo.
stasiowski121

16 Maj 2009, 12:12

lukasss.nl napisał(a):Witam szanownych kolegów. co myślicie o tych dwoch samochodach ?? co wybrac ??
Seat Ibiza rok okolo 04/05 silnik 1.9 tdi 130 KM .. lub Alfa romeo 147 02/03 silnik 1,9 JTD 115 KM .... zastanawiam sie tylko i wyłącznie nad tymi dwoma samochodami. Inne modele mnie nie interesują. Proszę o opinie na temat tych samochodow. Co byście wybrali i dlaczego.

Ojciec ma Cordobę właśnie model 6L ale mialm przyjemnośc jeździć TDI 130. Silnik bardzo ładnie gniecie w fotel Audi A6 2.5 TDI 180 KM zostaje daleko w tyle. Części pasują zamiennie z Fabii, Polo i Golfa IV.
adix62
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

16 Maj 2009, 12:52

No ja bym się kłócił czy przy takiej różnicy mocy Audi zostało by w tyle a nie Ibiza.
Pomimo masy jaką ma Audi silnik w nim jest dużo mocniejszy i raczej to ibiza by została zakładając że Audi ma ręczną skrzynię biegów.
Gdyby Audi miało motor 163 KM to tak ale nie 180 KM.
Napisz jeszcze że Leon TDI 150 KM też by został daleko w tyle to się uśmieję dopiero :D
stasiowski121

16 Maj 2009, 13:22

stasiowski121 napisał(a):No ja bym się kłócił czy przy takiej różnicy mocy Audi zostało by w tyle a nie Ibiza.
Pomimo masy jaką ma Audi silnik w nim jest dużo mocniejszy i raczej to ibiza by została zakładając że Audi ma ręczną skrzynię biegów.
Gdyby Audi miało motor 163 KM to tak ale nie 180 KM.
Napisz jeszcze że Leon TDI 150 KM też by został daleko w tyle to się uśmieję dopiero :D

Audi to Quattro w Automacie. Leon będzie lepszy ale Silnik TDI ASZ różni sie intercoolerem i Turbina od 150 ARL.
adix62
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ibiza FR testowana przez Marcina Dorocińskiego
    Nowy SEAT Ibiza hiszpański przedstawiciel segmentu B jest dostępny na rynku od niedawna w nowej generacji. Nie mogło to pozostać bez odpowiedzi Marcina Dorocińskiego, na co dzień jeżdżącego 211-konnym Leonem FR. Auto, które ...