Seat Ibiza , VW Polo , Fiat Punto

24 Paź 2010, 12:31

Witam , na wiosnę mam zamiar kupić samochód .Mogę na niego przeznaczyć tylko 7 tys zł . Zależy mi przede wszystkim na bezawaryjności . Jeżdzę przede wszystkim po mieście średniej wielkości . Wypatrzyłem 3 marki : Seat Ibiza lub Cordoba , VW Polo lub Fiat Punto . Które polecacie ?

Pzdr
marco84
Początkujący

Miejscowość: Nowy Sącz
Auto: Fiat Punto 2
Silnik: 1,2 8V 60 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

24 Paź 2010, 13:09

Fiat Punto II z początku produkcji,z silnikiem 1.2 60KM ewentualnie jak znajdziesz to 80KM.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Paź 2010, 17:22

Tak jak Barol91 pisze, najlepszym wyborem w tej cenie będzie punto II generacji :smile:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

25 Paź 2010, 19:20

Dzięki za odpowiedzi , napewno je wezmę pod uwagę . Mam jeszcze jedno pytanie , jak ze spalaniem w Punto 2 i jakie są ceny części zamiennych ?

pzdr
marco84
Początkujący

Miejscowość: Nowy Sącz
Auto: Fiat Punto 2
Silnik: 1,2 8V 60 KM

25 Paź 2010, 19:51

Punto II 1.2 w mieście łyknie z 7l a w trasie da sie zejść nawet do 5l.A co do części to na ogół są łatwo i tanio dostępne.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Paź 2010, 17:29

Wg mnie najbardziej optymalnym wyborem będzie WV Polo lub Seat Ibiza. Natomiast jeżeli zdecydujesz sią na Punto II,to z pewnością nie bedziesz miał problemów z dostępem do częsci,nie są też drogie.
AutaCarmann
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak jeździć bezpiecznie samochodem w nocy?
    Jazda samochodem w nocy jest wyzwaniem nawet dla doświadczonych kierowców. Oprócz ograniczonego pola widzenia, kierowca musi poradzić sobie ze zmęczeniem, sennością oraz oślepiającymi światłami innych samochodów ...