Seat Leon 1.4 16V sprzęgło

04 Mar 2012, 10:39

Witam, ostatnio zauważyłem, że sprzęgło łapie mi wysoko i w ogóle jakoś miękkie jest. Do tego jak wcisnę sprzęgło to słychać takie stuknięcie(nawet przy zgaszonym silniku). Wiecie co to może być? Obadałem auto na kanale i zauważyłem, że wysprzęglik jest trochę mokry. Innych wycieków nie widziałem. Czy tylko wysprzęglik do wymiany, czy jeszcze coś?

Zdjęcie
borek19
Początkujący

Miejscowość: z domu ;P

18 Mar 2012, 15:06

Mokry wysprzęglik to rzecz niedopuszczalna,musi być suchy jak pieprz,będzie działał,aż uszczelnienia szlag trafi,noga w podłodze i koniec z jazdy.To ,że sprzęgło jest wysoko,to nic nie szkodzi,gorzej gdy niziutko i nic już wyregulować nie można.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak jeździć po nawałnicy?
    W lecie często nawiedzają nas intensywne burze, gwałtowne opady deszczu i nawałnice. Takie warunki atmosferyczne są bardzo niebezpieczne w szczególności dla kierowców. Pod wpływem silnego wiatru łamią się gałęzie, ...