Seat Leon 1.6 2003

01 Wrz 2011, 12:12

Witam,
Mam pytanie techniczne i proszę o jakaś rade. Wygrałem niedawno Seata Leona na aukcji internetowej po dość niskiej cenie, miałem go jechać odebrać jutro, ale sprzedawca wysłał mi wiadomość ze musi wymienić przepustnice bo coś tam stuka i auto gotowe będzie dopiero na przyszły tydzień. Pisze mi również ze jak chce to mogę zrezygnować z kupna, a on to dokładnie rozumie.
Myślicie, ze nie chce sprzedać tego auto?
Czy wymiana przepustnicy możne być związana z jakaś większa wada auta?

Z góry dziękuje za każdą odpowiedz.
saijo
Nowicjusz

Auto: ford fiesta

01 Wrz 2011, 13:24

ale oglądałeś tego Leona wcześniej czy wygrałeś aukcje w ciemno?
walkomazda
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Auto: Mazda 3, Opel Astra G

01 Wrz 2011, 13:46

Auta jeszcze nie widzialem tylko na zdjeciach

[link do eBay wygasł]
saijo
Nowicjusz

01 Wrz 2011, 14:22

swietna decyzja, kupna auta bez jego ogladania :D

i jeszcze lepsze foty :)
damyan90
Nowicjusz

Miejscowość: Jastrzębie Zdrój

01 Wrz 2011, 14:46

To czy go kupię zależy dopiero jak go zobacze, chodzi o to ze auto jest zaklepane dla mnie. Ja chce tylko pomocy przy moim pytaniu. Jak auto okaże się ok to chyba warte tej kasy.
saijo
Nowicjusz

01 Wrz 2011, 21:57

Tak a dolicz sobie jeszcze do tego koszt przekładki który będzie większy niż cena tego auta,no chyba że mieszkasz w Anglii.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Idzie wiosna - uwaga na biegaczy i rowerzystów
    W marcu dla wielu osób rozpoczyna się sezon aktywności na świeżym powietrzu. Biegacze zaczynają intensywne treningi do wiosennych imprez biegowych, a do wielu miast po zimowej przerwie wracają rowery miejskie. Na te ...
    Kalkulator jednostek mocy
    Najdzęściej używaną jednostką w samochodach do określenia ich mocy jest "KM" jednak jak możemy się dowiedzieć czytając różne opracowania jest to pozaukładowa jednostka mocy (w układzie jednostek miar MKS), bardzo często ...

01 Wrz 2011, 23:08

Będzie do jazdy w Anglii. Mi chodzi tylko o to czy warty Zakupu czy nie. Powiedzmy ze auto będzie ok jak je zobacze i się przejade tylko problem z ta przepustnica czy jak ja gościu wymienia tZn ze coś z autem nie tak ogólnie. Dzięki
saijo
Nowicjusz

02 Wrz 2011, 08:06

Kto z nas jest w stanie powiedzieć Ci czy auto kupione w ciemno na aukcji jest warte zakupu. Skąd masz pewność, że np. nie jest po takim dzwonie że podłużnice są krzywe, tego tak sobie gołym okiem nie ocenisz, trzeba jechać na SKP na porządny przegląd z uwzględnieniem badania geometrii podwozia.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

02 Wrz 2011, 09:23

ale to nie tylko kwestia przepustnicy, ale też sprawdzenia czy auto nie było walone, czy ma podany rzeczywisty przebieg, jak to wszystko generalnie wygląda, a w dobrym ASO potrafią rzetelnie ocenić takie rzeczy jak ogólny stan auta
walkomazda
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Auto: Mazda 3, Opel Astra G

02 Wrz 2011, 12:32

Dzieki wszystkim za posty. Niedlugo sie przekonam co i jak z tym samochodem.
saijo
Nowicjusz