Seat Leon 1 czy Peugeot 307 I gen pod LPG

13 Paź 2014, 19:02

To znów ja już podjąłem decyzje teraz ostateczny wybór pomożecie auto dla studenta nie chce innych modeli już, pod względem wyglądu podobają mi się
Seat leon 1 silnik 1.8 benzyna będę gazować
Peugeot 307 I gen, 5d 1.6 lub 2.0 pod gaz
Co wybrać tak jak mówię jestem młoda osobą z woj. łódzkiego szukam samochodu do 15 tys zamontować gaz i się cieszyć jak na moją kieszen co będzie lepsze peugot czy leon co jest mniej awaryjne i mniej zawodne dziennie robię około 50 km w mieście nie chce juz innych modeli samochodu doradzice ?
Pozdrawiam i dzięki miłego dnia ! :)
rafixxx
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 02 1993
Auto: nie mam
Silnik: brak
Paliwo: Inne
Typ: Inny

13 Paź 2014, 19:50

Ja bym wziął Leona. Niemieckie podzespoły są tańsze niż francuskie a podejrzewam, że Leon będzie mniej awaryjny niż Peugeot.

Do tego silnik 1.8 z gazem to dobre rozwiązanie, bo oszczędnie a 1.8 nie zmęczy się jak 1.6.
westsider
Początkujący

Zdjęcia: 81
Auto: Nie mam

13 Paź 2014, 20:51

Również wybrałbym Leona,Leon to bardzo dobry i solidny samochód,proste i bezawaryjne jednostki napędowe idealne pod LPG.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Paź 2014, 21:24

Podobnie jak koledzy wyżej wybrałbym na twoim miejscu leona 1,8 bo to dobry samochód a na LPG do tego ekonomiczny choć peugeot 307 też jest bardzo dobry.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

13 Paź 2014, 21:31

Dziękuje wam bo naprawdę nie znam się tak a szukam porad :).
Może ktoś jeszcze coś powie i dlaczego akurat ten samochód a ceny części są podobne ?
rafixxx
Nowicjusz

13 Paź 2014, 23:13

Wybrałeś modele ale nie kupisz tak łatwo auta jak paczki herbaty w Auchan... Oferta na rynku to nie specjalnie będzie koncert życzeń... :roll:
Które z wybranych aut kupisz,to uwarunkowane jest od tego co dasz radę sensownego znaleźć.
Kupuj to co znajdziesz w lepszym stanie technicznym. Zobaczysz ,że to ie takie proste.
Ostatnio rozmawiałem z naiwnym kolegą ,który opowiadał mi jakie to auto sobie kupuje a mi się chciało śmiać..! :) Mianowicie mówił,że kupuje sobie kombi Octavię I z 1,8 T czarną!!! Najpierw myślałem,że mi ją pokaże na linku ale jak się dowiedziałem,że zaraz odpali kompa i sobie taką znajdzie i kupi (bo aut jest pełno),to myślałem że zerwę boki... :D
Oczywiście 3 tygodnie trwało ,aż życie zweryfikowało jego oczekiwania i kupił 1,6i, srebrną...
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Amarok 4MOTION
    Amarok jest najmłodszym modelem marki Volkswagen Samochody Użytkowe. Jego produkcja rozpoczęła się w 2010 roku w Argentynie, od maja 2012 roku samochód powstaje także w fabryce Volkswagena w Hanowerze. Dla Amaroka ...

13 Paź 2014, 23:15

A jaką przewagę ma leon nad peugeotem? Wełdug mnie pug będzie lepiej wyposażony, mniej zajeżdżony (łatwiej trafić dobry egzemplarz), nowocześniejszy technicznie, ładniejszy (ja wiem że o gustach się nie dyskutuje, no ale proszę was gdzie stylistycznie leonowi do 307), wydaję mi się że kupisz taniej ładniejszy egzemplarz puga. Z doświadczenie powiem że wygodniejszy
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

13 Paź 2014, 23:58

307 jest większy w środku od Leona ale to zależy tak naprawdę czy ktoś na to kładzie nacisk. :)
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

14 Paź 2014, 06:15

Trzeba dodać że Leon będzie też mniej awaryjny niż 307 choć zależy jak sie trafi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

14 Paź 2014, 10:46

Rozumiem dziękuje za porady
No ja sam bardziej jestem za peugotem 307 tylko on ma wiecej elektroniki która właśnie jest kapryśna i bsi który jest drogi w naprawach a leon tego nie ma i sam nie wiem chce sie skupic na jednym modelu i wtedy szukac juz sobie tego w dobrym stanie :)
rafixxx
Nowicjusz

14 Paź 2014, 12:42

Mi przez 6 lat ani razu nie szwankowała elektronika. ANI RAZU! I wcale nie jest drogi w naprawach, które wbrew stereotypom nie są za częste w 307. Mój egzemplarz prawie się nie psuł. A przynajmniej masz troche elektroniki i nie czujesz się prymitywnie jak w środku leona
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

14 Paź 2014, 13:10

A ja bym brał 307-ke. Lepiej wyposażona, mniej zajechanych egzemplarzy i osobiście lepiej mi się nią jeździło w porównaniu z Leonem. :yes:
Tylko jak już to brałbym 2.0 :yes:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra