Seat Leon 1P - wymiana akumulatora, kontrolki

19 Mar 2021, 19:48

Cześć wszystkim, wczoraj doszczętnie rozładowałem 5 letni akumulator mając włączony zapłon przez godzinę(akumulator do wyrzucenia), kupiłem dziś nowy i wszystko działa, tylko pojawił się mankament w postaci świecącej się kontrolki od ESP i CIŚNIENIA OPON(mierzone na podstawie ABS'u). Zrobiłem już 50 kilometrów i kontrolki w dalszym ciągu nie gasną. Czy jedyną opcją jest usunięcie błędów czy tam adaptacja w VCDS?(słabo się na tym znam lecz posiadam).

Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam.
hakr1921
Obserwowany

20 Mar 2021, 09:31

Zresetuj ciśnienie opon.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

20 Mar 2021, 13:17

Generalnie poprzez przytrzymanie na pracującym silniku przycisku SET (około 10 sekund) powinna się zresetować i zgasnąć kontrolka od ciśnienia opon.
Zobacz jeszcze tu na forum kontrolka-cisnienie-w-oponach-seat-leon-2-0-tdi-140-km-vt78483.htm
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Convertible - co o nim wiemy?
    Chociaż Lexus ma duże doświadczenie w budowaniu kabrioletów, japońska marka od kilku lat nie oferuje samochodów tego typu. Wygląda jednak na to, że wszystko już wkrótce się zmieni za sprawą Lexusa LC ...
    "Yellow boxy" na drogach - co to takiego?
    W Szczecinie pojawiły się tzw. "Yellow boxy" mają one na celu poprawę przepustowości ruchu w godzinach szczytu. U nas projekt pilotażowy ma pokazać czy takie rozwiązanie sprawdza się. Jeżeli okaże się że tak, a ...