Seat Leon 2.0tdi czy kupowac?

22 Sty 2021, 19:04

Witam. Chciałbym zapytac o opinie o seacie leonie 2 z silnikiem 2.0 tdi 140km. Mam mozliwosc kupic egzemplarz z nową turbiną i zrobionym dwumasem , rozrządem. Ale słyszałem opinie ze nie są to za dobre silniki? Ktoś doradzi? Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez mike, 22 Sty 2021, 23:34, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Temat przeniesiony w odpowiednie miejsce. Zwracaj większą uwagę gdzie zakładasz wątki
dusia017
Obserwowany

22 Sty 2021, 23:36

Teoretycznie odeszły Ci spore wydatki dieslowe, a w Leonie niby nie było #tychzepsutych, ale ja bym się chyba nie zdecydował.

Jeździsz na tyle dużo, aby rozważać diesla? Jesteś w stanie przeżyć niską kulturę pracy tego silnika?
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

24 Sty 2021, 17:56

Witaj
Jestem posiadaczem Seat Leon 2.0 TDI od ponad 4 lat. Nie słyszałem dużo o ich awaryjności. Ale w moim przypadku jak na razie wymieniłem tylko akumulator. A jeśli chodzi o wyposażenie to mój Leon jest najbardziej doposażony. I nic się z nim nie dzieje. A jak chciałbyś wiedzieć o spalaniu to stałe 6 litrów. Polecam z całego serca

.............................
Ostatnio edytowany przez mike, 24 Sty 2021, 18:18, edytowano w sumie 1 raz
Powód: reklama
DeCiK
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW xActivity 2003
    BMW xActivity, ten koncepcyjny SAV demonstruje połączenie w konstrukcji jednego pojazdu sportowej dynamiki jezdnej oraz przyjemności z podróżowania z otwartym dachem. BMW xActivity, zaprojektowane jako "kabriolet o ...