Seat Leon co o tym sadzicie ???

18 Maj 2009, 21:41

zastanawiam sie nad kupnem tego autka z silnikiem 1.9 TDi z 2000-2001 roku i mam na to ok 19 tys. czy za te pieniadze kupie w dobrym stanie i co w ogole o tym aucie sadzicie ????
papkin
Początkujący

18 Maj 2009, 21:48

Wiele ci nie powiem, ale wg mnie Seat to dość mocno niedoceniana marka. Niezłe, wytrzymałe samochody za w sumie rozsądne ceny.
Z FARTEM
mcj
Początkujący

Miejscowość: bydgoszcz

18 Maj 2009, 22:42

nie wiem czy uda ci sie coś trafić dobrego w dieslu w tej cenie, ogólnie leon to bardzo fajne autko z charakterem
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

19 Maj 2009, 19:26

Leona 1.9TDI do 20 tys. zł - kupisz, jasne... Z tym, że będzie miał przejechane jakieś 150 000km. Sam mam Leona, z tym, że dużo słabszego i jeździ nim się super. Autko ogólnie jest ładne przed, jak i po tuningu zewnętrznym. Spokojnie można jeździć w nim w cztery osoby - w pięć jest już dosyć ciasno (mówię o osobach dorosłych). Pojemność bagażnika też nie jest najgorsza jak na hatchbacka. Znajomy ma diesel'a i też jeździło się nim super. Dodatkowo w ropie pali niedużo.

pzdr, S.
sleeve
Nowicjusz

Miejscowość: Krk

19 Maj 2009, 20:02

No i co z tego, że będzie miał 150tys. przebiegu? Co to za przebieg? Myślisz, że znajdziesz auto 9-8-letnie w dieslu za takim przebiegiem ( ORYGINALNYM )?
To sie mylisz. Co wy ludzie macie z tymi przebiegami? Co z tego, że auto ma 200tys. przebiegu skoro, np. jest sprowadzone auto z Niemiec, gdzie mają lepsze drogi i samochody bardziej szanują, na bierząco auto jest serwisowane w autoryzowanych stacjach i wszystko wymienione na oryginalnych częsciach. Nie wiem ludzie co wy sobie myślicie, że traficie na uczciwego sprzedawce który napewno nie kręcił przebiegu. Ja bym wolał kupić auto z przebiegiem 200tys. od uczciwego człowieka niż strucla z przebiegiem 100tys. który ma 2,3 razy więcej przejechane. Ale wy i tak pozostaniecie przy swojej bezsensownej teorii i pozostaniecie w swoim świecie.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

19 Maj 2009, 21:43

witam! ja jestem od prawie roku posiadaczem seata toledo 1,9 tdi 110km z 2003 roku. autko ma przejechane prawie 210 tys km i chodzi jak narazie bardzo dobrze malo pali ok 6,5 litra na 100 przy normalnej jedździe. jak naraz jest bezawaryjne nic nie wymieniałem tylko olej i filtry nic wiecej
fireblade20
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Skoda Yeti i Octavia Scout we flocie TOPR-u
    SKODA Polska przekazała ratownikom Tatrzańskiego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego dwa kolejne modele - Yeti i Octavię Scout. 15 stycznia 2013 roku nastąpiło oficjalne przekazanie kluczyków do dwóch modeli ...

20 Maj 2009, 06:20

papkin napisał(a):zastanawiam sie nad kupnem tego autka z silnikiem 1.9 TDi z 2000-2001 roku i mam na to ok 19 tys. czy za te pieniadze kupie w dobrym stanie i co w ogole o tym aucie sadzicie ????

Leon jest to ładniejszy brat Golfa i nie tak pospolity. Deska rozdzielcza jest z Audi A3. Silniki są te same co w Golfie. Sporo aut ma 1.9 TDI 150 KM. Przed kupnem sprawdź dokładnie silnik. Z blachami nie będzie problemu jak auto nie było powypadkowe.
adix62
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

20 Maj 2009, 08:39

ja bym mu radził jednak te 110 KM silniki ponieważ to sa klasyczne diesle na wtrysku bezpośrednim a te powyżej 110 KM są juz na pompowtryskiwaczach a do najtańszych one już w naprawie nie należą
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin