Seat leon, vectra, peugeot 307 ? Prosze o pomoc w wyborze!

19 Cze 2007, 14:57

To moj pierwszy post na forum. Mam bardzo duzy dylemat, poniewaz szukam auta do 30tys zl, a im dluzej szukam tym mniej wiem co mam kupic. Moze napisze ze auta mi potrezbne do podrozy POLSKA-Holandia, przynajmniej 5x w roku. Zastanawiam sie nad jednym, w holandii gdzie mieszkam jest duzo samochodow ale wiekszosc ma przbieg powyzej 150tys km, a w PL co drugie ogłoszenie jest ponizej 100tys i sa ta samochody sprowadzone z zagranicy, dziwne to troche. Nie wiem u kogo mam kupic i gdzie?! Moze ktos moze doradzic jakie auto i gdzie? leon, vectra i 307 podobaja mi sie najbardziej wiec mysle ze cos tego bym chcial. Nie chce kupowac kombi! Z gory dzieki za rady!
zabaco
Nowicjusz

19 Cze 2007, 15:37

Jeśli chodzi o podróże małe i duże, takie jak napisałeś, to raczej Vectra by Ci pasowała tu najbardziej, głównie ze względu na bezpieczeństwo (w końcu to nie jest mały samochód) a i jest to wygodny samochód. Nie palą wcale dużo, no i w ogóle ludzie sobie je raczej chwalą.
DFireCrow

19 Cze 2007, 15:43

zabaco: nie kieruj się przebiegami w polskich ogłoszeniach...Jeśli masz możliwość kupna na miejscu - tak uczyń i popieram vectrę.
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

19 Cze 2007, 16:04

A czy jest mozliwosc sprawdzenia przebiegu?? Mieszkam w taki regionie ze ciezko tu o tani samochod, a znajomych holendrow pytam gdzie moge kupic to odpowiedz jest ta sama - w salonie... Byłem na giełdzie w Antwerpii ale nic ciekawego nie ma, a pozatym 90% sprzedajacych to turcy, wiec to chyba gorzej niz kupic auto w pl:) Ale jeśli ktos zna kogos kto sciaga z tad samochody i moze podac mi jakies namiary to bede wdzieczny.
zabaco
Nowicjusz

19 Cze 2007, 20:21

:shock: Czy mi się wydaje, czy Holandia nie graniczy przypadkiem z Niemcami, Belgią i Luksemburgiem? Masz wokół siebie cały rynek używanych samochodów, a pytasz, gdzie kupić? Przecież te, które w Polsce mają po 120Tkm są skąd, jak nie od Turków ciągnięte i przekulane w dół? Masz rynek wokół siebie - polukaj dobrze; w gazetach nie ma ogłoszeń? Wejdź na mobile.de i przeglądaj do woli. :wink:
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Logan MCV
    Model słynący z atrakcyjnej ceny w stosunku do oferowanej przestronności wnętrza, wysokiej niezawodności i praktyczności, zyskał nowy design, nowe osiągi oraz silniki. Nowy Logan MCV – 5-miejscowe kombi – jest ...
    Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair
    Na targach Design Miami/, Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair, zaprojektowane przez Clemensa Weisshaara i Reeda Krama, przedstawicieli nowego pokolenia projektantów. Prototyp skonstruowano we współpracy ...