Seat Toledo 1.8 1997r. - Kontrolka od hamulca

10 Sty 2010, 15:17

Witam, mam problem ponieważ świeci mi się kontrolka od hamulca ręcznego. Po opuszczeniu hamulca ręcznego gaśnie i za jakiś czas się zapala ponownie. Płyn hamulcowy jest. Klocki są wymienione.

Z góry dzięki za odpowiedź :wink:
rafal1730
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

11 Sty 2010, 12:25

Mam pytanie mówisz ze za jakiś czas zapala się kontrolka hamulca ręcznego a czy pedał hamulca zmienia się tzn robi się twardy albo wpada z małym oporem w podłogę jeśli tak sie robi to musisz ponownie odpowietrzyć hamulce ?
irekman66
Nowicjusz

Miejscowość: Strzelno

11 Sty 2010, 12:31

sprawdź też podciśnienie czy ci wężyk nie załapał jakiś nieszczelności,
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

11 Sty 2010, 21:00

ona zapala się dopiero jak się zaczną krencić koła.
rafal1730
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

12 Sty 2010, 10:55

Albo czujnik od ręcznego nawala albo pływak na zbiorniczku z płynem hamulcowym od wstrząsów może załączać i dlatego. a odepnij przewody od tego pływaka i zobacz wtedy.
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Fałszywe poczucie bezpieczeństwa
    Pieszy wchodząc na oznaczone pasami przejście często zyskuje fałszywe poczucie bezpieczeństwa. Jak gdyby fakt, że w tym miejscu ma pierwszeństwo, chronił go przed zagrożeniem. W rzeczywistości na przejściach dla pieszych ...