Seat Toledo 1.9 TDI

09 Lut 2010, 11:31

Cześć wszystkim forumowiczom!

Planuję kupić swoje pierwsze auto. Od jakiś dwóch miesięcy rozglądam się za różnymi autami. Ostatni wpadł mi w oko Seat Toledo II 1.9 TDI. Z tego co czytałem jest to samochód godny polecenia - klasa średnia, względnie dobrze wyposażony, ekonomiczny jeśli chodzi o spalanie, a jednocześnie dynamiczny w jeździe. Można powiedzieć, że jestem zdecydowany na to auto.

Znalazłem w internecie poniższe ogłoszenie. Czy mogę liczyć na Waszą pomoc? Co myślicie o tym aucie? Czy warto się wybrać i je obejrzeć dokładniej? Będę wdzięczny za informację :)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Z pozdrowieniami.
tsebek
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie

09 Lut 2010, 11:58

Witam.dla mnie taki wybór dokonany przez ciebie jest sensowny -dlaczego bo jezdziłem 4 seatami a ostatnim tolkiem przejechałem 80 tys.., 1.9 tdi 110 koników bo tylko tego ci polecam.Jest dostatecznie zrywny,małe spalanie 4,5-5.Naprawde bardzo dobre hamulce .Ten samochód (jezeli nie kupisz padliny i bedziesz pilnował podstawowych spraw) jest praktycznie bez awaryjny.warto
Autka z francji nie są zadbane i bardzo często tu itam były poobijane,bo tak się tam jezdzi.Ja bym szukał innego,np.z holandii.No i przebieg jezeli nie bedzie udokumentowany to raczej napewno bedzie cofniety.Jak jeszcze coś to pytaj na p
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

09 Lut 2010, 12:19

milutki5 - dzięki za poradę, co do kraju pochodzenia auta. widziałem ogłoszenia aut pochodzących również z Holandii, więc będę się kierował Twoją sugestią.

A czy ktoś ma doświadczenie z bagażnikiem w toledo II? słyszałem, że jest dość duży, ale otwór jest taki sobie. Przykładowo, czy wózek dziecięcy wejdzie? (jak pakowaliście inne przedmioty to dużo trzeba było się pogimnastykować?).

Słyszałem też, że z widocznością jest średnio i trzeba się przyzwyczaić.
tsebek
Nowicjusz

09 Lut 2010, 16:00

Bagaznik naprawde duzy,ale trzeba wkładac drobnicę.Z wiekszymi gabarytami jest faktycznie problem-mały ten otworek.Ale wozki sie dają teraz podzielic na czesci ,mysle ze bedzie ok.Widoczność jest ok,pewnie chodziło o leona, tam jest kiepsko,no bo sylwetka inna,wiadomo.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

10 Lut 2010, 12:37

Panowie,

A co myślicie o tym aucie? Warto jechać obejrzeć dokładniej? Czy może wydaje się komuś podejrzany?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pozdr.
tsebek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Uwaga na nocne przymrozki i oblodzenia na drogach
    Trwa pełnia jesieni. Panujące warunki atmosferyczne często okazują się prawdziwym wyzwaniem dla kierowców. Nowym elementem jesiennej aury są nocne przymrozki, oznaczające kolejne zagrożenia na drogach. Oblodzona nawierzchniaSymptomy ...