Seat Toledo 1.9 TDI

09 Lut 2010, 11:31

Cześć wszystkim forumowiczom!

Planuję kupić swoje pierwsze auto. Od jakiś dwóch miesięcy rozglądam się za różnymi autami. Ostatni wpadł mi w oko Seat Toledo II 1.9 TDI. Z tego co czytałem jest to samochód godny polecenia - klasa średnia, względnie dobrze wyposażony, ekonomiczny jeśli chodzi o spalanie, a jednocześnie dynamiczny w jeździe. Można powiedzieć, że jestem zdecydowany na to auto.

Znalazłem w internecie poniższe ogłoszenie. Czy mogę liczyć na Waszą pomoc? Co myślicie o tym aucie? Czy warto się wybrać i je obejrzeć dokładniej? Będę wdzięczny za informację :)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Z pozdrowieniami.
tsebek
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie

09 Lut 2010, 11:58

Witam.dla mnie taki wybór dokonany przez ciebie jest sensowny -dlaczego bo jezdziłem 4 seatami a ostatnim tolkiem przejechałem 80 tys.., 1.9 tdi 110 koników bo tylko tego ci polecam.Jest dostatecznie zrywny,małe spalanie 4,5-5.Naprawde bardzo dobre hamulce .Ten samochód (jezeli nie kupisz padliny i bedziesz pilnował podstawowych spraw) jest praktycznie bez awaryjny.warto
Autka z francji nie są zadbane i bardzo często tu itam były poobijane,bo tak się tam jezdzi.Ja bym szukał innego,np.z holandii.No i przebieg jezeli nie bedzie udokumentowany to raczej napewno bedzie cofniety.Jak jeszcze coś to pytaj na p
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

09 Lut 2010, 12:19

milutki5 - dzięki za poradę, co do kraju pochodzenia auta. widziałem ogłoszenia aut pochodzących również z Holandii, więc będę się kierował Twoją sugestią.

A czy ktoś ma doświadczenie z bagażnikiem w toledo II? słyszałem, że jest dość duży, ale otwór jest taki sobie. Przykładowo, czy wózek dziecięcy wejdzie? (jak pakowaliście inne przedmioty to dużo trzeba było się pogimnastykować?).

Słyszałem też, że z widocznością jest średnio i trzeba się przyzwyczaić.
tsebek
Nowicjusz

09 Lut 2010, 16:00

Bagaznik naprawde duzy,ale trzeba wkładac drobnicę.Z wiekszymi gabarytami jest faktycznie problem-mały ten otworek.Ale wozki sie dają teraz podzielic na czesci ,mysle ze bedzie ok.Widoczność jest ok,pewnie chodziło o leona, tam jest kiepsko,no bo sylwetka inna,wiadomo.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

10 Lut 2010, 12:37

Panowie,

A co myślicie o tym aucie? Warto jechać obejrzeć dokładniej? Czy może wydaje się komuś podejrzany?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pozdr.
tsebek
Nowicjusz