Seat Toledo 2 1.6 16V LPG - ciężko odpala

02 Mar 2020, 18:15

Witam, borykam z problemem ciężkiego odpalania, bez róznicy czy zimny czy ciepły, rozrusznik kreci dobrze, jak sie doda gazu to odpala lepiej, a tak bez gazu to raz zagada i zgaśnie i za drugim odpala okej, do tego szarpie jak sie jedzie do 2 tys obr, bez różnicy czy gaz czy benzyna. Swiece juz wymieniem, nie pomogło. Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam.
rosiuxd
Nowicjusz

02 Mar 2020, 20:46

Robiłeś taki test: gasisz silnik na benzynie i następnie na benzynie odpalasz. Czy wtedy też ma takie same problemy z odpalaniem?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

02 Mar 2020, 20:47

Jeszcze nie, sprawdze to jutro.
rosiuxd
Nowicjusz

07 Mar 2020, 10:10

Czy zgasze go na benzynie czy na gazie nic to nie pomaga.
rosiuxd
Nowicjusz

07 Mar 2020, 19:48

Tak zapytam bez przekonania . Błędy w sterowniku silnika odczytane ? Są jakie ? Parametry bieżące też ? Odczyt temperatury silnika z czujnika pokrywa się z rzeczywistością ?
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

08 Mar 2020, 12:00

Jedyny błąd to P0571, temperatura wdaje sie być prawidłowa, jakie parametry bierzące mam zczytać?
Dodam jeszcze że samochód szarpie tylko przy mocniejszym dodaniu gazu, np, jak chce sie właczyć do ruchu, jak sie przyspiesza delikatnie to nie szarpie.
rosiuxd
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Land Cruiser V8 4.5 D-4D Powerboost
    Land Cruiser V8 4.5 D-4D Powerboost rozwija moc 318 KM (o 46 KM więcej niż w przypadku wersji seryjnej) oraz moment obrotowy 740 Nm (w zakresie 1800-2800 obr./min., o 90 Nm wiecej niż w przypadku wersji seryjnej). Charakterystykę ...

08 Mar 2020, 12:15

Ja zerknąłbym na przepustnicę, czy nie wymaga wyczyszczenia. Do tego filtr powietrza i dolot.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

08 Mar 2020, 12:18

Filtr powietrza, dopiero zmieniłem, razem ze swiecami. Zobacze te przepustnice jak bede miał chwilke.
rosiuxd
Nowicjusz

16 Mar 2020, 09:21

Wyczysciłem przepustnice, ale chyba coś zjebałem troche bo teraz ma wyższe obroty, egr cieżko było wyczyścić, trzeba jakiś zmywacz do tego, pali teraz leciutko, ale przerywa dalej podczas gwałtownego wciskania gazu poniżej 2 tys obrotów.
rosiuxd
Nowicjusz