Seat toledo 2 1.9 tdi 110km

19 Paź 2017, 20:34

Witam, mam duży problem, przez który niestety nie mogę jeździć autem..Po odpaleniu przez pierwsze kilka sekund auto zachowuje sie normalnie i nagle obroty spadają do około 500-800 i falują (auto chce zgasnąc), a także pojawia się kopcenie siwo/biały dym, gdy dodaje gazu nie reaguje..reaguje tylko przez te kilka pierwszych sekund aż obroty nie zaczną falować i nie zacznie kopcic.. Miałem tak już kilka razy, tylko że wtedy po prostu za 2 odpaleniem było już normalnie, stabilne obroty i było już ok, niestety dzisiaj pojechałem do pracy auto normalnie odpalilo i jechało, a dzisiaj wracam i coś takiego..próbowałem około 2 godzin i niestety musiałem wziąc auto na lawete i stoi u mechanika, i boje się, że zaraz będzie mówił że turbo do wymiany albo coś innego i pchać w koszty. Z góry dziękuje za odpowiedź
wojtk9
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 02 1993
Auto: seat toledo 2
Silnik: 1.9 tdi 110km

20 Paź 2017, 21:08

Skoro już dałeś auto do mechanika, to nie rozumiem, w jakim celu piszesz na forum....Przecież chyba nie myśłisz, że będziemy teraz się prześcigać, co stwierdzi mechanik....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Najmocniejsze limuzyny V8
    Sprzedaż najmocniejszych samochodów w klasie premium niezmiennie rośnie odnotowując kolejne rekordy. Dobrym przykładem na potwierdzenie tego trendu jest dynamicznie rozwijający się polski rynek. Piękne i szybkie limuzyny ...