Seat Toledo 95' Gasnie zaraz po odpaleniu

06 Cze 2009, 15:09

witam:-) dzisiaj stala sie rzecz dosc dziwna:-) Odkad mam mojego Tolka jezdze na nim na gazie i benzynie i jest ok. Dzisiaj korzystajac z okazji, ze mialem chwilewolnego pojechalem dotankowac benzynki i oto teraz stala sie rzecz nieslychana. Nie moge go odpalic:-) Zaraz jak odpale to gasnie, albo czasami nawet jak przekrecam kluczyk to dusi i nie pali:-) Co najsmiesniejsze jak juz mi chwyci to jak zaraz przygazuje i przelacze na gaz to smiga ok na gazie, wiec nie wiem co do cholery bylo z ta benzyna czy jak? Jak udalo mi sie go dopalic dla pewnosci pojechalem na stajce ( inna ) zeby zatankowac jilka litrow wiecej, bo moze bylo za malo i paliwo nie dochodzilo, ale jest tak samo, ciekawe co sie stalo???
bede wdzieczny za pomoc, z gory dziekuje:-)
Geo_geo
Nowicjusz

• 06 Cze 2009, 15:12

Mam nadzieję że nie nalałeś oleju napędowego?!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

06 Cze 2009, 15:21

nie no 95 jak zaszwe lalem:-) Nawet nie strasz, zebym sie tak przeoczyl, ale nie bo to jest tak, ze jak zatankowalem to przejechalem jakies kilka kilometrow na benzynie, tu sie zatrzymalem w sklepie tam itd. no bo jakbym zatankowal olej napedowy to od razu chyba by nie szedl co nie?
    Geo_geo
    Nowicjusz

06 Cze 2009, 15:34

Pomylić się b.łatwo,przecież pistolety są jeden przy drugim,ja gdybym do swego benzyniaka nalał napędu to nie miałbym problemów powiedzmy przez kilometr,tyle potrzeba czasu by wypalił benzynę znajdującą się w gażniku i przewodach,sorry więcej ,kilometra potrzebuję by wypalić benzynę przed przełaczeniem na gaz,mogłeś zrobić kilka kilosów,masz coś z paliwem.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

06 Cze 2009, 15:44

ale podobno pistolety do ON i benzyny sa rozne i ten z ON jest wiekszy i do otworu na benzyne nie wejdzie, prawda to?
    Geo_geo
    Nowicjusz

06 Cze 2009, 15:58

Prawda ale ja np.mógłbym włożyć końcówkę pistoletu od ON bez problemu,istnieje możliwość że nalałes paliwa wątpliwej jakości ,może być i tak ,że zbiegiem okoliczności siadla ci pompa paliwa,sprawdż jak ona tłoczy.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
      Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...

06 Cze 2009, 16:11

no teraz probowalem pare razy zapalic w odstepach 10 minutowych i zapalilem za kazdym razem, przygazowalem i palil, czekalem kilka minut i nie gasnal, a jak zapalony zostawiam do odbroty sa na wysokosci 1000
    zauwazylem ze jak przygazuje to z rury wydechowej skapuje woda ale nie strumieniami tylko kropelki male raz za czas, wiec nie wiem jakim cudem ona moglaby sie dostac do baku?
    Geo_geo
    Nowicjusz

06 Cze 2009, 16:25

Podczas spalenia jednego litra benzyny wydostaje się w postaci pary lub kropli kilaka litrów wody! :shock: Gdy już zapalisz samochód to go nie gaś,wypalisz w końcu to dziadostwo,benzyna mogla być chrzczona wodą.Dobrze,że masz starawy samochód .
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

06 Cze 2009, 16:28

hm benzyne stankuje tam gdzie zawsze czyli statoil, wiec, no ale niczego nie mozna byc pewnym:-)
    Geo_geo
    Nowicjusz

07 Cze 2009, 01:33

Chcesz 100% diagnozy ? Wysypało Ci się synchro w sterowniku silnika. Gaz to osobna sprawa, dlatego pali i chodzi na gazie. Podjedz do warsztatu, zeby Ci zobili synchro miedzy puchą immo a immobiliserem. Nie pamietam z glowy jak to było, ale chyba 01, adaptacje, kanal 00 i nastawy podstawowe (jakos tak)
    psujpospolity
    Nowicjusz

Miejscowość: Benzyniaki Duze