Seat toledo czy warto kupić?

30 Cze 2010, 21:06

:roll: witam mam pytanie do posiadaczy seata toledo II 1.9 TDI 110 KM czy warto kupić to auto dotychczas jestem posiadaczem forda focusa ale okazał sie skarbonką do której dokładam cały czas :lol: chce zmienić go na seata toledo ale powiem szczerze że nie wiem czy warto dlatego prosze o podpowiedz właścicieli tych aut.jak wygląda sprawa z podzespołami np tj: wtryski, rozrząd, turbina> co najczęściej lubi sie psuć i jak wyglądają koszty naprawy .Pytam ponieważ do foki włożyłem już teraz z wtryskami 8 000. i jak go nie zmienie to mnie zje finansowo . A nie chce tak samo ponownie trafić prosze doradzcie :cry: z góry dziękuje
maniek2203
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpacie

30 Cze 2010, 23:11

Witaj.Cóż seata toledo moge tylko gorąco kazdemu polecić.Ładna sylwetka,świetne hamulce,środek dość przestronny i ergonomoczny.Silnik 1,9tdi 110 koni jest naprawdę super tzn;dostatecznie dynamiczny i bardzo oszczędnyy.Samochód nie posiada typowych wad .Jezeli trafisz na egzemplarz zadbany serwisowany to nie musisz mysleć o kosztach typu wtryski itp,bo samochód psuje sie rzadko.Natomiast jezeli chodzi o sprawy eksploatacyjne to np. wymiana w serwisie seata rozrządu z pompą wody rolkami(materiały + robocizna) koszt ok 1100-1300zł i zalecane przez producenta 75 tys.mozesz śmigać.No wiadomo w garażu u kolegi bedzie taniej. Mam jednego" tolesława wielkiego",bo tak go nazywam,który ma 7 wiosenek i 195 tys przebiegu i jak bym miał tak uczciwie ocenić go w skali rosnącej do 10 to z ręką na sercu daję mu 8!!!!! pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...