Seat, Toledo, II

09 Wrz 2010, 19:03

Witam

Od dłuższego czasu zmagam się z dość popularnym problemem w Seacie Toledo 1.9tdi 110koni 2000r. (brak mocy, słabo przyspiesza, turbo się nie włącza, nie da się jechać szybciej niż ok140km/h.

kupiłem vaga, podłączyłem go i wyskoczyły mi 2 błedy:

17569 Czujnik temperatury powietrza - przerwa/zwarcie do plusa
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
17564 Czujnik ciśnienia w kolektorze ssącym - zwarcie do masy/przerwa
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY

Dodam, że przepływomierz jest nowy a N75 regenerowałem wg. instrukcji z internetu lecz nie mam pewności, że on działa dobrze.

Co one dokładnie oznaczają. Czy taka diagnoza pomoże usunąć usterki czy mam zrobić coś jeszcze? Bardzo proszę o pomoc:) Pozdrawiam
invisible9
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

10 Wrz 2010, 15:47

A nie jest to czasami coś takiego - zujnik ciśnienia doładowania i czujnik temp powietrza doładowanego, obwód otwarty ?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

10 Wrz 2010, 17:12

Nie.
Skopiowałem te błędy z programu od razu tutaj
invisible9
Nowicjusz

11 Wrz 2010, 20:54

A sprawdzałeś czy masz przewody od turbo szczelne wszystkie?A N75 zamieniałeś miejscami z innym zaworkiem żeby mieć pewność?
lukker
Początkujący

Miejscowość: Starachowice

12 Wrz 2010, 19:12

a o co chodzi o zamienieniem miejsc z tego N75?
invisible9
Nowicjusz

12 Wrz 2010, 21:14

Masz drugi taki sam zaworek o oznaczeniu Nxx nie pamiętam teraz numeru ,są takie same i je po prostu zamieniasz miejscami i patrzysz czy jest różnica.
lukker
Początkujący

Miejscowość: Starachowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak nowe paliwo E10 działa na olej silnikowy?
    Czy dodatek nowego paliwa E10 może wpłynąć na kondycję oleju silnikowego? Jakie kroki należy podjąć, aby zapewnić właściwe smarowanie silnika w obliczu wprowadzenia benzyny z większą ilością biokomponentów? Odpowiedzi ...