Seat Toledo II - WYMIANA PROGÓW (POMORSKIE) - Kto? Gdzie? Jak?

21 Lip 2020, 22:28

Jak w tytule:
Potrzebuję dobrego, sprawdzonego Lakiernika-Blacharza w umiarkowanych cenach W WOJ. POMORSKIEM, który podjąłby się:
1. wymiany drzwi tylnych i przemalowania ich na kolor reszty auta wg kodu koloru (profesjonalnie, nie na zasadzie: "coś tam umim, mogie zrobić i zarobić")
2. naprawy umiarkowanego wgniecenia przednich drzwi z lakierowaniem (ewentualnie wymiana ich na inne z przemalowaniem)
3. naprawy wgniecenia i korozji tylnego błotnika (oczywiście z polakierowaniem)

BĘDĘ WDZIĘCZNY ZA JAKIEŚ NAMIARY, PROPOZYCJE, PODZIELENIEM SIĘ WŁASNYM DOŚWIADCZENIEM.

---
Dotyczy: Seat Toledo II , 2003 r. , 1.6 benzyna.
bazyl3m
Nowicjusz

21 Lip 2020, 22:31

Czy ktoś z forumowiczów, Fanów Toledo II, mógłby poradzić :
Gdzie? U kogo? porządnie (nie "na oko") , kto podjąłby się wymiany obu progów
i orientacyjnie w jakiej cenie?

TYLKO WOJ. POMORSKIE

Mile widziane podpowiedzi, rekomendacje, podzielenie się doświadczeniem nt. wymiany progów.

---
Dotyczy: Seat Toledo II , 2003 r. , 1.6 benzyna.
bazyl3m
Nowicjusz

22 Lip 2020, 08:57

Taką wymianę każdy blacharz Ci ogarnie. Poszukaj gdzieś niedaleko swojego miejsca zamieszkania. Podjedź do dwóch trzech warsztatów i popytaj, zobaczysz przy okazji jakie ceny Ci zaoferują. Z doświadczenia wiem że mogą się różnić o kilkadziesiąt procent :)
Jak już znajdziesz warsztat to wtedy podpytaj o jego opinie, tak chyba będzie najszybciej.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

22 Lip 2020, 13:33

Rozeznawałem trochę temat - to najczęściej słyszałem że DOBREGO blacharza który podejmie się wymiany progów bardzo trudno znaleźć. Bo dzisiaj nikomu się nie chce robić tyle roboty - a majątku za to wziąć nie można... . Że jak znajdę to najpewniej będzie b.drogo albo/i duże ryzyko wykonania "z pod siekiery" :?
bazyl3m
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ford Focus - kompaktowy hatchback do miasta
    W przypadku tego modelu najniższym spalaniem charakteryzuje się silnik Diesla 1.5 TDCi ECOnetic o mocy 105 KM. Producent deklaruje, że średnie zapotrzebowanie na olej napędowy jednostki to 3,4 l/100 km (w mieście: 3,8 l/100, ...