Seat Toledo,Mazda 6 , Honda Accord, Carisma,BMW 316lub318

Który najlepszy ????

Toledo 1,9 TDI 90KM
0
Brak głosów
Toledo 1,9 TDI 100KM
0
Brak głosów
Toledo 1,9 TDI 110KM
1
25%
Accord 1,8 vtech
1
25%
Mazda 6 1,8
1
25%
Mazda 6 2,0 td
0
Brak głosów
Carisma 1,9 DiD
0
Brak głosów
BMW 316i
0
Brak głosów
BMW 318i
1
25%
BMW 320d
0
Brak głosów
Razem głosów : 4

10 Paź 2010, 10:30

Witam serdecznie za kilka dni muszę kupić samochód rocznik od 2001 w górę tak do 2003 i tu pojawiają się schody nie wiem na co się zdecydować

do wyboru

Seat Toledo 1,9 TDi (i właśnie jakie TDi które były na pompo wtryskiwaczach czyli droższe w ewentualnym serwisie, który wy mi polecacie??? i tak będę chciał go delikatnie z chipować )

Mazda 6 i tu nie wiem jaki silnik wybrać 1,8 czy może 2,0 diesel ??? jak to jest z tymi dieslami ????

Honda Accord i tu jedyny wariant to silnik 1,8 vtech gdyż jak wiem byl to bodajże silnik roku 99 wiec tylko jego biorę pod uwagę

Carisma 1,9 did co wiecie o tym silniku w ogóle jak oceniacie ten samochodzik daje radę??? tylko hatchback biorę pod uwagę rok po 2002 co myślicie

BMW316 lub 318 czy może 320d ???? choć słyszałem że posiadanie BMW wiąże sie z troszeczkę większymi kosztami eksploatacji oraz drogim serwisem aczkolwiek wyraźcie swoją opinię na temat tej marki oraz wiarygodne spalanie gdyż mam z tym problem.

Zdaję sobie sprawę z tego iż wszystkie te samochody nie należą do jednej klasy (najbliżej mi do Toledo oraz Accorda) aczkolwiek szukam samochodu troszkę oszczędnego (tygodniowo robię około 300 km) oraz fajnie wyglądającego TDi czy benzyna ???? co polecacie który z tych samochodów wy byście wybrali który mógłby się wydać najmniej awaryjny przebiegi każdego z nich będą na pewno około 150 tyś km wiec który z nich mógłby byś najmniej awaryjny po takim przebiegu bardzo proszę opinię pozdrawiam i z góry dziękuje
ZEL_MEN
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław/dublin

10 Paź 2010, 10:59

Realne przebiegi diesel'i w tym wieku będą wynosiły raczej od 200tys wzwyż, a większość może mieć już 300tys przekroczone. Jaki masz budżet? Ja bym brał BMW, co do spalania to benzynowe 9 - 10 w mieście, a diesele z 7.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

10 Paź 2010, 15:39

Generalnie suma nie ma znaczenia (nie mieszkam w Polsce) wiec cena w euro :( aczkolwiek ceny tych samochodów są nieporównywalnie niższe niż w Polsce wiec chodzi mi tylko który według was jest dobrym wyborem na kolejnych kilka lat (max 3) z przebiegiem powyżej 150tyś km dzięki i bardzo proszę o pomoc

[ Dodano: 12 Październik 2010, 20:10 ]
Padło na mazdę 6 okaże się czy dobrze :)
ZEL_MEN
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław/dublin