Seat toledo problem z swiatłami

14 Paź 2013, 10:47

Witam otoz moj seacik jest dosc nie typowy poniewaz to jakas wersja sport czyli :
Seat toledo
Wersja 1m
1998 rok
1600 poj
101 km
tapicerka : skóra z welurem

1.Nie działaja mi swiatła wsteczne wymieniłem zarówki na nowe lecz to nie ten powod , znajomy stwierdził ze to moze byc czujnik właczania lecz nie wiem gdzie ich szukać ;/ Mozna prosic jakies zdjecie gdzie taki czujnik jest ?? Szukałem koło biegów ale nic nie widziałem tam ...

2. Następne to brak swiateł przeciwmgielnych przodnich i tylnych podejzewam ze zepsol sie przycisk od włączania poniewaz gdy je załaczam nie swieci mi sie przycisk ze zostały włączone , a z drogiej strony gdy mam włączony ten przycisk , otwieram dzrwi to pika ze mam zapalone swiatła które i tak nie swieca ... Macie jakies rady gdzie cos kupic i jak znalezc moje usterki w tym malo typowym seacie ...
marian19901
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 12 2009
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: seat toledo 1m
Silnik: 1.6 101km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

14 Paź 2013, 21:46

"czujnik jest wciskany przez mała kulke na sprezynce, ktora jest dociskana przez taka wypukłość która jest w srodku tego mechanizmu, zdemontuj calosc i zobaczysz o co chodzi, u mnie sie to wytarło, nalutowałem troche cyny na powierzchnie i narazie chodzi ;]

ile powinno wystawać tego mechanizmu który się wciska. Bo zaglądając w otwór w skrzyni w którym jest wkręcony ten czujnik, to głęboko powinien wchodzić a ten czujnik jest krótki. Ile kolego tej cyny tam nalutowałeś ?

Ja dosłownie 1-2mm, moze masz ten mechanizm niekompletny, tam powinienes miec plastikowy krociec ktory sluzy jako przedluzenie tego uwypuklenia i on przez sprezynke i kulke wciska czujnik.
" moze to pomoze

co do halogenów sprawdz kostki i sam włacznik
DamianVWB5
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 12 2003
Auto: VW Passat B5
Silnik: 1,6B 3B 101KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997