22 Sty 2019, 21:25
Cześć, kilka miesięcy temu pisałem tutaj na temat kupna samochodu, szukałem wtedy małego, oszczędnego hatchbacka. Postanowiłem jednak dozbierać trochę i kupić już większe auto, które będzie mi służyło przez co najmniej kilka lat. Za 3/4 miesiące planuję kupić w końcu jakieś auto. Rozglądam się za Audi A6 C5 2.8 QUATTRO w sedanie. Kwota jaką mam do wydania na sam samochód to 15k i raczej nie chcę jej przekraczać. Ale czy w tej cenie nie znajdę jakiegoś lepszego auta? Trochę nakręciłem się na te 4 buty, ale jakby było jakieś ogłoszenie warte uwagi to czemu by nie kupić czegoś innego? Czy lepiej zostać przy Audi? O tym modelu dość sporo wiem, dołączyłem do gruby na fb, dzięki czemu poznałem plusy, minusy, ogólnie na prawdę dużo informacji. Wcześniej jakoś nie brałem pod uwagę innych możliwości, niż A6 C5, ale może jednak jest jakiś lepszy wybór w tej cenie?
Zależy mi na jakimś sedanie, żeby miał przynajmniej te 150KM no i jakąś dobrą budę, żeby dobrze wyglądał, coś właśnie jak A6 C5, typowa limuzyna lub sportowy, żeby w przyszłości móc go odświeżyć, dopieścić wizualnie, ale bez wiochy. Silnik najlepiej już w gazie, jeżeli nie to sam zamontuję, dużo miejsca w środku i spalanie nie więcej niż te 17l gazu.
Stawiam na wygodę i dobre osiągi. Auto głównie trasy (odcinki 20-70km, ~100km dzienie, tylko manual, silników diesla nie biorę pod uwage nawet), no i jak najlepsze wyposażenie w tej cenie.
Czy coś dobrego z takimi kryteriami znajdę do 15k? Czy lepiej zostać przy Audi A6 C5?