Sedan 20-25 tys.

22 Cze 2016, 13:31

Cześć,
Szukam sedana do 20 tys. plus 5 tys. na instalacje gazu lub jakies naprawy.
Auto bedzie robic minimum 100km dziennie po trasie. Mam juz kilka aut na oku niestety nie wiem ktore w tej cenie nadają sie na szrot a którymi da się jeszcze jeździć. Koniecznie auto benzynowe mile widziana instalacja gazowa.

Obecnie zastanawiam się miedzy tymi modelami:
Alfa 159
Alfa 166 (tylko po lifcie)
Audi A6 C5
Peugeot 407
Chrysler 300M
Mondeo Mk 4 (w tej cenie chyba bedzie jakis bubel)
VW Passat B6
Volvo S40 lub S60
Citroen C5 II gen (w ostateczności)
Które z tych aut bedzie najmniej problematyczne ? Może polecacie coś innego w tym przedziale cenowym a będącego w podobnej stylistyce ?
Napewno nie chce BMW i Skody, poprostu ich stylistyka mi się nie podoba.
LPU92
Obserwowany

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: NIe mam

22 Cze 2016, 16:18

Z benzyniakami w Alfie trochę bieda, bo Twin Smarki, JTS i inne buble. Busso grzech gazować :cry: od biedy 1.8 140KM w 159, ale trochę nie jedzie i na LPG częsta regulacja zaworów
A6 i 407 słabe zawieszenie
300m ciekawa propozycja. Duże, proste silniki idealne pod LPG. XXI w., więc z częściami nie będzie strachu. Bardzo komfortowy
Mondeo wyrwiesz w górnej granicy, ale szału nie będzie i pewnie coś po flocie (nie jest to dramatem, ale trzeba uważać)
B6 to szrot. Brak dobrych silników, problemy z korozją i elektryką.
S40 nie pasuje do zestawienia, bo to Ford Focus mk2. Komfort i przestrzeń zupełnie nie przystoi do reszty.
S60 kupisz ładne. Trzymaj się z dala od automatów. Wszystkie silniki dobre.
C5 ok
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jak kierowcy mogą zabezpieczyć się przed wirusem?
    Zagrożenie koronawirusem sprawia, że chętniej przesiadamy się do samochodów, unikając skupisk ludzi np. w komunikacji miejskiej. Własny samochód to teraz faktycznie najbezpieczniejszy środek transportu, pod ...