Sedan 20-25 tys.

22 Cze 2016, 13:31

Cześć,
Szukam sedana do 20 tys. plus 5 tys. na instalacje gazu lub jakies naprawy.
Auto bedzie robic minimum 100km dziennie po trasie. Mam juz kilka aut na oku niestety nie wiem ktore w tej cenie nadają sie na szrot a którymi da się jeszcze jeździć. Koniecznie auto benzynowe mile widziana instalacja gazowa.

Obecnie zastanawiam się miedzy tymi modelami:
Alfa 159
Alfa 166 (tylko po lifcie)
Audi A6 C5
Peugeot 407
Chrysler 300M
Mondeo Mk 4 (w tej cenie chyba bedzie jakis bubel)
VW Passat B6
Volvo S40 lub S60
Citroen C5 II gen (w ostateczności)
Które z tych aut bedzie najmniej problematyczne ? Może polecacie coś innego w tym przedziale cenowym a będącego w podobnej stylistyce ?
Napewno nie chce BMW i Skody, poprostu ich stylistyka mi się nie podoba.
LPU92
Obserwowany

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: NIe mam

22 Cze 2016, 16:18

Z benzyniakami w Alfie trochę bieda, bo Twin Smarki, JTS i inne buble. Busso grzech gazować :cry: od biedy 1.8 140KM w 159, ale trochę nie jedzie i na LPG częsta regulacja zaworów
A6 i 407 słabe zawieszenie
300m ciekawa propozycja. Duże, proste silniki idealne pod LPG. XXI w., więc z częściami nie będzie strachu. Bardzo komfortowy
Mondeo wyrwiesz w górnej granicy, ale szału nie będzie i pewnie coś po flocie (nie jest to dramatem, ale trzeba uważać)
B6 to szrot. Brak dobrych silników, problemy z korozją i elektryką.
S40 nie pasuje do zestawienia, bo to Ford Focus mk2. Komfort i przestrzeń zupełnie nie przystoi do reszty.
S60 kupisz ładne. Trzymaj się z dala od automatów. Wszystkie silniki dobre.
C5 ok
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kręcony licznik - auto sprzedawane w Niemczech...
    Opiszemy Wam historie która ostatnio nas spotkała. Zgłosił się do nas z klient z prośba o kontakt w Niemczech w sprawie jednego auta - chodzi dokładnie o Golfa VI. Napisaliśmy do niemieckiego właściciela z prośbą o ...