Witam szanowne forum.
Po przeczytaniu kilkunastu tematów/ocen/porównań aut dalej jestem niezdecydowany co do wyboru samochodu.
Po krótce opiszę co i jak. Posiadam w tym momencie vW Borę 1,6 100KM benzyna + lpg, z autka jestem mega zadowolony, mało awarii, koszty utrzymania na śmiesznym poziomie. użytkuję go jednak juz 7 lat i czas kupic coś fajniejszego.
Autko jakie bym chciał to koniecznie Sedan, w benzynie z ewentualną możliwością podłączenia instalacji LPG(nie wiem czy odrazu ale w niedługim czasie na pewno), jeśli chodzi o silnik to 2.0 i około 150KM bd wystarczające, nie zależy mi na rajdach po 200km/h zwłaszcza ze na autostradzie jestem jakoś raz na rok, ogólnie to nawet nie pamiętam kiedy jechałem np. takie 150 km/h
![Uśmiechnięty :)]()
co do jazdy to 70% trasa 30% miasto, około 1000-1200 km miesięcznie. Co do wydatków na auto to jestem przygotowany że takiego luksusu jak przy Borce nie będzie, aczkolwiek wolałbym żeby nie były to jakie horrendalne kwoty.
Jak to również czasami bywa przy kupnie nowego auta, człowiek się napalił na pewne modele, jednak po lekturze na forum trochę ten zapał do tych aut zanikł, chodzi o BMW e90 320i i Audi a6 2.4 177km (troche mocne autko i tak) jednak to "napalenie", wygląd i wyposażenie robią swoje więc dalej jestem nimi zainteresowany.
Jakie modele w tym przedziale cenowym jeszcze polecacie i czy nawet w przypadku trafienia na dobry czy zadbany egzemplarz Bmw/Audi przy spokojnym użytkowaniu auta te będą dalej pustoszyć portfel ?:)
+dodatkowe pytanie. Czy przy szukaniu ofert (allegro, otomoto np) bardziej patrzeć na oferty komisów czy prywatnych właścicieli ?
Z góry dzięki za każdą pomoc
![Wink ;)]()