Sedan 35-45tys

24 Gru 2016, 14:39

Tylko tutaj jest mowa o benzynie i silnik 2.0 turbo 220km to też benzyna :bored:

Dziwne bo ople astre na forum się poleca a insignie już nie :|

Jeśli chodzi o serwis to francuskie auta też nie są tanie, wiem bo miałem citroena c5 właśnie diesla 2.0.
Papek
Nowicjusz

Auto: brak

24 Gru 2016, 14:53

Astra to inna bajka. Mało wiesz o serwisie i kosztach francuskich aut, ale niech tam...
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

24 Gru 2016, 14:55

Wiem, bo serwisowałem, jak bym nie serwisował to bym nie pisał.

Druga sprawa czy mógłbyś mi podać sensowną odpowiedz co z tym silnikiem jest nie tak, bo dalej nic nie wiem.
Następna sprawa to ja nie szukam diesla, tylko silnika benzynowego.

Bo jeśli nie masz pojęcia to mi po prostu nie podpowiadaj, np. dzida napisał mi że ogólnie nie zna się na oplach i dziękuje a Ty nie podajesz mi żadnych informacji tylko piszesz 3 post z rzędu zamiast napisać wszystko w jednym i tak krążymy.
Dodam tylko że skupiasz się tylko na polecaniu samochodów, a żeby podać jakieś szczegółowe powody to już nie.
Na takie pytania jakie Ty mi odpowiadasz jestem w stanie sobie odpowiedzieć sam czytając parę tematów.
Acha i ja nie krytykuje silnika 2.0 HDI tylko mówię że frnacuzy nie są tanie jeśli chodzi o serwis, możesz wiedzieć tylko w tedy jak serwisujesz.

Dlatego też proszę może już innych o odpowiedz na moje pytanie z góry dziękuje.

Acha a czy ten silnik przypadkiem nie występuje też w astrze OPC?
Papek
Nowicjusz

24 Gru 2016, 15:15

mogę podać ale lepiej jak ruszysz paluszki na klawiaturze i poszukasz co piszą użytkownicy , tyle piszesz zamiast poszukać i mieć , jak to mówisz, informacje z pewnego źródła. :ok:
Od wielu , wielu lat mam w domu same francuzy i wiem że koszty serwisowania są takie same jak w innych popularnych markach
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

24 Gru 2016, 23:10

Czesiek, naucz się edytować swoje posty, a nie co kilka min piszesz jeden pod drugim...

Jeśli chodzi o Insignię to największą wadą jest mnogość usterek elektroniki, szybko kończąca się przekładnia kierownicza, słaby lakier (w sumie standard w obecnych czasach). Sam 2.0t dużo pali. Szczerze mówiąc wolałbym już 2.8t, bo przynajmniej nie ma FSI, które w każdym aucie wzbudza u mnie wielką nieufność
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

25 Gru 2016, 23:05

Autko kupione, ostatecznie padło na honde civic IX 1.8 benzynka jezdzi się spoko, chociaż wykonanie wnętrza i tak nie najlepsze ale jest okej.
Papek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla Verso (2001–2007)
    Bazująca w znaczniej mierze na Toyocie Corolli 9. generacji, Toyota Corolla Verso została zaprezentowana w 2001 roku. Oprócz walorów w postaci do maksimum praktycznego wnętrza oraz bagażnika o pojemności 417/1760 ...