REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Gumipoliku napisał(a):1. Powinienem rozglądać się za benzyną czy dislem, czy może benzyną z lpg? Nie wiem która opcja wypadała by najekonomiczniej przy takim przebiegu?
Gumipoliku napisał(a):2. Jakie modele powinienem prać pod uwagę? Aktualnie moja uwaga zwraca się ku:
- Saab 9.3 II - niestety większość ofert jest z silnikiem 2.2 TiD, a wyczytałem, że jest najmniej polecany /2004r / najbardziej cieszy moje oko
- Skoda Octavia
- BMW E46 /99-2000r - miałem okazję jechać jako pasażer, bardzo podoba mi się wyciszenie wnętrza
- Ford Mondeo MK3
- Volvo S40/V40
Gumipoliku napisał(a):3. Dużo się mówi, że saab ma drogie części, czy to prawda? A może rynek jest taki, że przy ewentualnej naprawie nie ma to różnicy w częściach?
Gumipoliku napisał(a):Co do małych silników i ich skreślania - nie ma dla mnie to większego znaczenia
Gumipoliku napisał(a):spadło tym samym moje przekonanie, żeby szukać coś w tych modelach
Gumipoliku napisał(a):przebiegi wynosiły odpowiednio 400k i 300k
jeśli ktoś nie zabezpiecz odprysków to taka sytuacja może mieć miejsce nawet w markach, które uważane są za nierdzewiejąceGumipoliku napisał(a):Volvo V40 (przednia maska pod grillem)
Gumipoliku napisał(a):Moją uwagę przykuło akurat Volvo S60 - dokładnie takie same parametry jak ma @Ossy, 2.4+LPG 2002rok (10k zł)
Gumipoliku napisał(a): spadło tym samym moje przekonanie, żeby szukać coś w tych modelach.