REKLAMA
Witam wszystkich,
Przymierzam się do zakupu sedana, obecnie jeżdżę Renault Megane I (hatchback), wcześniej jeździłem E46 330i, teraz to Renault przejściowo.
Chcę wrócić teraz do automatu i auta typu sedan. Mam 195cm wzrostu i mieszczę się na styk w renówce, w BMW nie było też niewiadomo ile miejsca.
Ważne jest dla mnie, aby samochód nie był dłuższy jak 4,7m, nawet maksymalnie do 4,6. Mam taki garaż po prostu.
Co do samochodu, na pewno będę chciał coś z podobną mocą do samochodu, który miałem wcześniej czyli e46 330i - koszty utrzymania nie były małe ale coś za coś.
Szukam czegoś w automacie, z mocą powyżej 200km. Nawet coś w granicach 6-7 sekund do 100. Jak się znajdzie jakieś większe coupe to też może być. Budżet to 5tyś
Zainteresował mnie Mercedes klasy C W204 z silnikiem 3.0 231, przedlift. Czytałem na jakimś forum, że podobno automat trochę zamula i trzeba go trochę cisnąć, żeby wyprzedać. Jeśli w tym budżecie znajdzie się coś z V6 to byłbym rad.
Ostatnio siedziałem u znajomego w Lexusie IS 2gen. 250 w wersji z szyberdachem i masakra, bardzo ciasno w środku, a szyberdach powodował, że dostawałem skrętu szyi.
Zastanawiałem się nad E90 ale to już nie to samo co poprzednia trójka.
Co polecacie w tym budżecie?