REKLAMA
Hej
Planuję zakup auta do jazdy głównie po mieście, przebieg roczny ok. 12 tyś km, więc interesują mnie benzyniaki z możliwością instalacji gazowej.
Budżet 30-35 tyś
Wymagania:
- sedan - w środku ma być wygodnie zarówno z przodu, jak i z tyłu, a bagażnik ma pomieścić wózek
- automatyczna skrzynia biegów
- moc minimum 200 KM
- benzyna + LPG
- fajny standard wyposażenia - koniecznie grzane fotele, mile widziany szyber, drewniane wykończenia, , itp.
Moje typy:
BMW E60 M54B30 - 3.0 l. 231 KM, dobry pod LPG, ale trudno znaleźć ładny egzemplarz + droga eksploatacja i naprawy
BMW E90 N52/N53 2.5 lub 3.0 l. - nie mam pewności który z tych silników N?? jest mniej awaryjny i czy oba nadają się pod LPG?
Opel Insignia 2.0 Turbo - młode auto w porównaniu do reszty w tym zestawieniu, niestety częsty napęd 4x4 a to oznacza większe spalanie, słyszałam też, że jest ciężki i słabo się zbiera, a lubię dynamiczną jazdę, na plus to chyba w miarę niskie koszty serwisowania?
Audi A6 C6 2.4 l - jedyny jak mi się zdaje który ma pośredni wtrysk paliwa, mocniejsze 2.8 i 3.0 już chyba na bezpośrednim? 2.4 l trochę słaby - jedynie 177 KM...
Volvo S60 / S80 - niestety nie znam się na volviakach - czy te silniki w ogóle chodzą z LPG? Części i serwis chyba cenowo porównywalnie do BMW?
Jeśli macie jakieś własne typy w tych parametrach, to będę wdzięczna za propozycje.