Sedan/Coupe do 25.000 dla swiezo upieczonego kierowcy

07 Lis 2019, 01:09

Czesc wszystkim,
przyszedl ten moment, ze i ja zastanawiam sie nad kupnem wlasnego samochodu. Z motoryzacja jestem w plecy, duzo rzeczy to dla mnie czarna magia dlatego zwracam sie z prosba o pomoc do was.
Jak to kazdy z nas, upatrzylem sobie model o ktory chce walczyc, a jest nim mercedes c180 i chodzi tylko o gwiazde i wyglad w tych pieniadzach. Pytanie moje zachodzi ktory model silnika(benzyna) warto by bylo w tym przedziale wybrac i czy jest w ogole mozliwe sens kupna tego samochodu w tych pieniadzach. Przebiegi to codzienna trasa 20km wokol komina i sporadyczne wyjazdy za granice. Fajnie by bylo po zakupie miec pol roku przerwy na naprawy oprocz pakietu startowego, ale nie musi byc to samochod na lata. Chce sie po prostu z niego cieszyc a potem przeliczyc wydatki i najwyzej zalowac.

To tyle jesli chodzi o mercedesa. Prosilbym tez o podanie innych marek ktore moga spelniac moje wymagania, a o ktorych nie mam pojecia. Jak wspominalem, mercedes to marzenie ale nie wymog i tez nie musi byc to ten model.

Od samochodu oczekuje tego, zeby wygladal w miare sportowo(mlodziencze lata), mial schludne wnetrze(tj. nie wnetrze ze starej e36) i dobry system audio. Jesli zdarzy sie tak, ze za te pieniadze dostane cos duzo lepiej wygladajacego w srodku i bardziej komfortowego to nawet nie obejrze sie za mercedesem. Moc do sporadycznego wyprzedzania.
Testowyziom
Nowicjusz

07 Lis 2019, 08:00

Myślę że podpasuje Ci CLK w209, Merc i także sportem się nie kojarzy ale takie coupe wygląda smacznie, masz tam silnik 1.8 z kompresorem jeszcze na starej szkole :ok: klasa premium więc dobrego wykończenia i dbałości o detale nie brakuje, audio też jest ok ale wiadomo że już przestarzałe i taki wymóg bym odrzucił na 3 plan bo jest to rzecz która można zawsze w łatwy sposób zmodyfikować.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

07 Lis 2019, 09:31

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Znafca2930
Nowicjusz

07 Lis 2019, 10:08

Serio? :shock:
Auto dla młodego kierowcy już nie wspomnę o wymaganym ładnym wnętrzem.... Mustang, spory silnik, napęd na tył, zerowa wiedzą o motoryzacji autora, nie no ideał auta dla pierwszaka, weź Ty się chłopie zastanów.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

07 Lis 2019, 11:19

Kao napisał(a):weź Ty się chłopie zastanów.

Te numerki w niku przypominają jednego użytk.forum :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

07 Lis 2019, 12:24

Przeczulony chyba jesteś :wink:
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kupno nowych opon. Wybór sercem czy rozumem?
    Dobre ogumienie to takie, które dzięki swoim parametrom umożliwia właściwe prowadzenie pojazdu oraz zapewnia skróconą drogę hamowania. Jak poznać takie produkty planując jego zakup? Czego unikać? Na co zwrócić ...
    "Yellow boxy" na drogach - co to takiego?
    W Szczecinie pojawiły się tzw. "Yellow boxy" mają one na celu poprawę przepustowości ruchu w godzinach szczytu. U nas projekt pilotażowy ma pokazać czy takie rozwiązanie sprawdza się. Jeżeli okaże się że tak, a ...

07 Lis 2019, 13:18

Kao napisał(a):Przeczulony chyba jesteś

Zakadasz się :?: :naughty:
szybki
Moderator - Tuning

07 Lis 2019, 14:45

Zależy o co :wink:
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

07 Lis 2019, 15:15

Kao napisał(a):Zależy o co

0,5l :twisted:
szybki
Moderator - Tuning

07 Lis 2019, 15:37

No i namówił :naughty:
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

14 Lis 2019, 01:50

Dzieki wielkie za ten model. Moze zle sie okreslilem ze sportowym wygladem, bo taki jak najbardziej mi odpowiada. Jesli da sie w mercedesie skoczyc o 5-10k nizej, to tez poprosze o model porownawczy. Inne modele golf tez wchodza w gre, dalej zostaly mi dwa miesiace na szukanie ofert. Jak cenowo wyglada sprawa z upiekszeniem audio? Na pewno przeprowadze research, ale jakies ogolniki mozecie mi tutaj wkleic.
Testowyziom
Nowicjusz

19 Lis 2019, 01:24

Stanelo na tym, ze raczej bede dazyl w kierunku w209 1,8 w benzynie. Podoba mi sie najbardziej, wszystko mi w nim pasuje i tak dalej. Teraz mam pytanie. Warto zastanawiac sie nad wersja cabrio? Czy wiaze sie to z duzo wiekszymi kosztami. Jak ma sie spalanie i koszty roczne(mniej wiecej) tego samochodu? Na co zwracac szczegolna uwage na aukcjach i najwazniejsze, w jakiej kwocie powinno byc okej a w jakiej bedzie to na pewno ulep.
Testowyziom
Nowicjusz

19 Lis 2019, 10:01

Cabrio masz szansę kupić z dużo mniejszym przebiegiem, koszta eksploatacji nie różnią się, jedyny minus to jazda prędkościami autostradowymi, niestety tego nie oszukasz że jest głośniej niż w zwykłym aucie, jeżeli nie masz garażu i jeździsz autostrada a chcesz koniecznie cabrio to wyjściem jest hardtop.
Spalanie to w zależności od nogi, może spalić 10 jak i 15. Co do cen to przy autach premium to nie cena jest wyznacznikiem stanu, tu poprostu trzeba oglądać wiele modeli i wybrać najlepszy nie zwracając większej uwagi na przebieg a tym bardziej na rocznik
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

19 Lis 2019, 10:20

Cabrio o tyle jest bezpieczniejsze że fajnie trzyma cenę o ile będzie dobry stan i ładny wygląd.
szybki
Moderator - Tuning