07 Lis 2019, 01:09
Czesc wszystkim,
przyszedl ten moment, ze i ja zastanawiam sie nad kupnem wlasnego samochodu. Z motoryzacja jestem w plecy, duzo rzeczy to dla mnie czarna magia dlatego zwracam sie z prosba o pomoc do was.
Jak to kazdy z nas, upatrzylem sobie model o ktory chce walczyc, a jest nim mercedes c180 i chodzi tylko o gwiazde i wyglad w tych pieniadzach. Pytanie moje zachodzi ktory model silnika(benzyna) warto by bylo w tym przedziale wybrac i czy jest w ogole mozliwe sens kupna tego samochodu w tych pieniadzach. Przebiegi to codzienna trasa 20km wokol komina i sporadyczne wyjazdy za granice. Fajnie by bylo po zakupie miec pol roku przerwy na naprawy oprocz pakietu startowego, ale nie musi byc to samochod na lata. Chce sie po prostu z niego cieszyc a potem przeliczyc wydatki i najwyzej zalowac.
To tyle jesli chodzi o mercedesa. Prosilbym tez o podanie innych marek ktore moga spelniac moje wymagania, a o ktorych nie mam pojecia. Jak wspominalem, mercedes to marzenie ale nie wymog i tez nie musi byc to ten model.
Od samochodu oczekuje tego, zeby wygladal w miare sportowo(mlodziencze lata), mial schludne wnetrze(tj. nie wnetrze ze starej e36) i dobry system audio. Jesli zdarzy sie tak, ze za te pieniadze dostane cos duzo lepiej wygladajacego w srodku i bardziej komfortowego to nawet nie obejrze sie za mercedesem. Moc do sporadycznego wyprzedzania.