Sedan czy Kombi - 50k PLN

12 Lip 2021, 13:58

Cześć wszystkim.

Potrzebuje większego pojazdu gdyż niedługo powiększy mi się rodzina. Zastanawia mnie kilka spraw.

Po pierwsze czy potrzebuję nadwozia kombi bo niestety w ogóle mi się ono nie podoba i zawsze preferowałem sedany. Sądzicie że tam radę przewozić wózek i resztę dziecięcego osprzętu w sedanie czy jednak bez kombi się nie obejdzie.

Wcześniej jeździłem Yamahą R1 ale na razie to odstawiam i szukam jakiegoś substytutu. Wiem że samochód to nigdy nie będzie to samo ale pewnie jakieś szybkie auto są do znalezienia. Tylko co wybrać?
yankowski
Obserwowany

12 Lip 2021, 15:31

yankowski napisał(a):Wcześniej jeździłem Yamahą R1 ale na razie to odstawiam i szukam jakiegoś substytutu. Wiem że samochód to nigdy nie będzie to samo ale pewnie jakieś szybkie auto są do znalezienia. Tylko co wybrać?
Motoru nie zastąpisz samochodem nawet z najmocniejszym silnikiem i z tym musisz się pogodzić.

yankowski napisał(a):Potrzebuje większego pojazdu gdyż niedługo powiększy mi się rodzina.
Większego tzn. jakiego, od motoru wszystkie będą większe? :wink:
yankowski napisał(a):Po pierwsze czy potrzebuję nadwozia kombi bo niestety w ogóle mi się ono nie podoba i zawsze preferowałem sedany. Sądzicie że tam radę przewozić wózek i resztę dziecięcego osprzętu w sedanie czy jednak bez kombi się nie obejdzie.
Będziesz miał rodzinę 2+1? Musisz pamiętać że sedany mają ograniczone pole załadunku i może się okazać ze np. gondola z wózka Ci się nie zmieści przez otwór załadunkowy. Najlepszym wyjściem jest samochód w kombi lub liftback (klapa z pochyloną szybą otwiera się razem). Zobacz sobie np. Skodę Superb którą dostaniesz w tym budżecie z tak otwieraną tylną klapą. Tu masz przykład na zdjęciu:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35