Sedan do 10-11 tys. zł

11 Cze 2008, 22:26

Witam, tata już spory kawałek czasu szuka auta i nie może się zdecydować...
Cała jego kwota nie powinna przekraczać 11 000 zł (w tym opłaty).
Wyposażenie: nie musi być jakieś wypasione ;) styknie klima, elektryczne szyby i poducha :)
Drzwi: Koniecznie 4/5 (rodzina 4-osobowa :))
Silnik: Najlepiej 1.4l (bez gazu)
Rodzaj: Sedan, sedan i jeszcze raz sedan :)
Rocznik: Nie za stary :P około '96 :)
Zastanawiał się już nad różnymi.. Na początku była Siena 1.6 HL, bo blacha dobra, ale to auto jest z deczka tandetne :P
Teraz napalił się na Renault Megane (zwykłą, nie Classic) ale tam znów deska przypomina jajko, a tapicerka w większości jak z cyrku (kolorowe karo) więc mu odradzam :P
Polecam mu Hondę Civic 1.4i S (może dlatego, że jestem młody i bardziej mi się podoba :)) Ale na prawdę, autko jest przyjemne.. Siedziałem w tych wymienionych samochodach i na prawdę Honda ma bardzo ładną deskę, fajnie wyprofilowane siedzenia i ładny wygląd :)
Jednak to jest moja opinia.. A nie ja za to płacę.. Mnie podoba się wygląd, wyposażenie i inne bajery.
Za to tata przykłada uwagę do 3 rzeczy:
ma nie palić dużo, części muszą być tanie i dobra blacha (z naciskiem na blachę, bo jeździmy teraz CC 700 z 95r i blacha jak dzwon, polecam :))

Powiedzcie co będzie lepsze z tych wymienionych?
Głównie Honda vs. Renówka

Czekam też na jakieś ciekawe propozycje innych autek spełniających podane wymogi :)

Pozdrawiam. RadziU ;)
.RadziU.
Nowicjusz

12 Cze 2008, 08:40

Mając do wyboru japończyka albo francuza, nawet się nie zastanawiaj tylko bierz furę z kraju kwitnącej wiśni - są o wiele mniej awaryjne. W prawdzie ceny części do hondy są nieco droższe niż np. fiata ale często nie zawitasz na warsztat. Do 11 tys możecie się rozejrzeć za jakąś astrą
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

12 Cze 2008, 21:03

Dziś przeglądając oferty natknąłem się na Alfę Romeo 156 :)
1.6 T. Spark.. Auto prezentuje się fantastycznie swoją sylwetką, ale jak z blachą i częściami?
Będą dużo droższe niż do Fiata? Bo to w końcu też włoch :P
.RadziU.
Nowicjusz

14 Cze 2008, 23:14

.RadziU. napisał(a):Dziś przeglądając oferty natknąłem się na Alfę Romeo 156 :)
1.6 T. Spark.. Auto prezentuje się fantastycznie swoją sylwetką, ale jak z blachą i częściami?
Będą dużo droższe niż do Fiata? Bo to w końcu też włoch :P

ladne auto ale niestety awaryjne
bleys
Nowicjusz

14 Cze 2008, 23:52

Tak, naczytałem się o tym :/ Poza tym mało miejsca na tylnej kanapie, mały bagażnik i brak możliwości składania kanapy.

W chwili obecnej ojciec najbardziej skłania się ku Oplu Vektrze, a w sumie jest to kompromis na zasadzie, że auto podoba się całej rodzinie :P
Silnik 1.6 z gazem albo 1.7 w dieslu...
Poza tym auto przestronne, spory bagażnik, fajna deska.. tylko trochę drogie ale coś do 11 tys. się na pewno znajdzie :)

A jeszcze taka uwaga, co mnie w Oplach wręcz irytuje... są na drzwiach zaślepki na elektryczne szyby, a większość (a w sumie wszystkie jakie widziałem) ma przyciski przy skrzyni biegów :/ na dodatek z tyłu pokrętło...
Czemu tak jest? :/
.RadziU.
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Nowy Nissan LEAF
    Przenosząc technologię Zero emisji na nowy poziom, nowy LEAF produkowany w Europie będzie miał swój światowy debiut w Genewie. Nowy LEAF, który został zaprojektowany i opracowany ze szczególnym uwzględnieniem ...