Sedan do 12tyś NA WYPASIE ;D

16 Maj 2012, 17:34

Witam obecnie pomykam wszystkim znanym (kochanym lub nienawidzonym) golfem 4 1.6, lecz w niedługim czasie planuje wprowadzić pewne zmiany w moim motoryzacyjnym świecie. Planuje zakup jakiegoś fajnego sedana do 12tyś moje typy to:

- Honda Accord VI 1.8 (benzynka)
- BMW 5 2.5TDS (diesel oczywiście) miałem kiedyś e36 miło wspominam
- Ford Mondeo Mk3 1.8 (benzynka)
- Alfa Romeo 156 1.6/1.8 (benzynka)
- Peugeot 406 1.8 (benzynka)

I teraz moje najgorsze zmartwienie : KTÓRY NAJLEPSZY;)))????
Bardzo prosiłbym o opinie użytkowników tych samochodów czy silniki dobre czy nie, co się psuje jakiego silnika raczej unikać przykładowe spalania itp. Potrzebuje waszej opinii gdyż nie wiem na co się zdecydować, choć nie ukrywam że kolejność którą podałem nie jest przypadkowa ten najwyżej najbardziej przypadł mi do gustu;) Co o tym sądzicie???

Pozdrawiam serdecznie i proszę o pomoc.
pozdro4all
marcingt
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk

16 Maj 2012, 18:51

hyymm najlepszy wybór to chyba ten accord, bardzo fajne, trwałe i wdzięczne autko.Swego czasu też się nad nim zastanawiałem. Na tym forum znajdziesz wszelkie możliwe informacje na temat tego modelu.
http://www.accordklubpolska.pl/
Ja na Twoim miejscu brałbym 2.0 w wersji es bo powinieneś coś znaleźć w tych pieniądzach. A tak poza tym to oglądaj każdy z tych modeli samochodów i wybierz tego który będzie w najlepszym stanie technicznym w ten sposób szybciej znajdziesz nowe autko :)
spandau
Początkujący

Miejscowość: Berlin
Prawo jazdy: 14 09 2007
Auto: BMW e46
Silnik: 330Ci
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

17 Maj 2012, 16:53

Nikt więcej nie chce się wypowiedzieć w tym temacie?? bardzo zależy mi na opinii innych osób;) pozdro
pozdro4all
marcingt
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk

19 Maj 2012, 17:08

ja mam podobne pieniadze i kupuje Mondeo mk III 1.8 16V 125 koni tylko zastanawiam sie nad kombi albo hatchbackiem:)
piotr1848
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 01 2006

22 Maj 2012, 16:54

Zależy czego oczekujesz do samochodu,z wyżej podanych najlepszym wyborem wg mnie jest Mondeo MK 3 właśnie z nadwoziem typu sedan. Szkoda,ze rezygnujesz z Golfa 4,to świetny samochód :)
Exedy24
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: AUDI A4

22 Maj 2012, 22:37

No jeżeli chcesz z dobrym wyposażeniem to ja też wziąłbym mondeo, bo możesz dostać w dobrych pieniądzach dobrze wyposażonego.Jeżeli chodzi o benzyniaki w mondeo to udane silniki.Ogółem nie ma się co psuć.Warto jednak zwrócić uwagę na blacharkę, głównie na ranty drzwi.
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003