Sedan do 14 tys

25 Lis 2010, 16:56

A jakiś konkretny powód dlaczego ma zostawić s40 w spokoju?
barney
Początkujący

Miejscowość: polska
0

25 Lis 2010, 17:31

barney, no jak dlaczego? Bo nie ma znaczka BMW na masce. Znaczek daje +2 do respektu bezmózgich kumpli i +2 do łatwości wyrywania lachonów na disko w Gnojownikach koło Przasnysza :mrgreen:
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
0

25 Lis 2010, 17:43

Kierunkowskaz napisał(a):barney, no jak dlaczego? Bo nie ma znaczka BMW na masce. Znaczek daje +2 do respektu bezmózgich kumpli i +2 do łatwości wyrywania lachonów na disko w Gnojownikach koło Przasnysza :mrgreen:

no to jak nic, muszę wziąć BMW :lol:
Ravi
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
0

25 Lis 2010, 18:07

Nie weź Volovo S 40
james00796
Początkujący

Miejscowość: Prokowo
0

25 Lis 2010, 20:14

nitro napisał(a):a civic jest pół klasy niżej z osiagami...jechałem takim is niby 140 koni a jedzie jak civic 90 konny :razz: ale nie dopuscisz takiej myśli ze Bmw jest zamulone i nieekonomiczne pozatym ma opinie burakowozu i taki fakt ale "reszte"samochodów oceniasz jako złom :razz:

Sam jesteś zamulony. Jechałeś jakimś wspomnieniem po E36 318is. Gdzie się nie ruszę na obwodnicy, czy autostradzie to te Hondy 90km są królami buspasu, fajnie to widać. Honda jest mocna na pierwszych dwóch biegach, bo lekka, potem odpada. Według moich informacji E36 318is jedzie praktycznie jak moje auto do końca trójki. Ścigałem się z Hondami 90km i w ogóle nie ma rozmowy, jeszcze przed wbiciem trójki sprawa jest wyjaśniona. Ostatnio ścigałem się też z Hondą kumpla V coupe 102, czy tam 105km, ta już idzie bardzo ładnie jak na swoją moc. Do 120km/h maska w maskę, potem zaczynam odjeżdżać, po wbiciu czwórki wyraźnie. Kumpel też cwaniaczył przed wyścigiem "2,0 bety objeżdżam i to E46" :lol:. Aczkolwiek jakby nie moja nadwaga i instalacji gazowej to pewnie szybciej bym odjechał. Także jak nie wiesz o czym mówisz to lepiej siedź cicho.

Co do braku ekonomiczności - j.w. - nie wiesz o czym jest mowa, w dodatku zależy co do czego chcesz porównywać... Wiadomo, że silnik 1.4 w lekkim aucie spali mniej jak 1.8 w cieższym.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
0

25 Lis 2010, 20:25

Widzisz, nie masz wyjścia, pozostaje Ci zakupić Boskie E36, to auto jedzie lepiej niż każde jedno innej marki niż BMW.

Każde BMW objeżdża wszystko co nie ma na masce znaczka BMW :mrgreen:
Ciekawe jest też to, że osobiście widziałem raz taki pseudo wyścig IS'a z autem o niższej aczkolwiek zbliżonej mocy i jakoś tak wybitnie jak piszesz sobie nie radził. No ale zapewne dla Ciebie to jest absolutnie nie możliwe. Więc temat analogicznie się zamyka.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ryzykowne rozmowy podczas jazdy
    Rozmowa przez telefon, pisanie SMS-ów podczas jazdy czy manipulowanie przy innych urządzeniach elektronicznych sprzyja dekoncentracji i roztargnieniu kierowców. Kiedy kierowca pisze SMS-a w trakcie jazdy, ryzyko ...

25 Lis 2010, 20:27

Opisz wyścig to może coś podpowiem? Napisałem jakie są fakty, a że w BMW da się jeździć z padniętą przepływką, czujnikiem położenia wałka rozrządu, sondą lambda, co w większości innych marek jest nie do pomyślenia i de..le tak jeżdżą, a jeszcze mają gaz na śrubkę ze zwężką w dolocie to potem tak się kończy - ''BMW ZAMULONE I DUŻO PALI". Odpowiadam prosto - ŚMIECH NA SALI.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

25 Lis 2010, 20:38

I znowu głupie stereotypy o BMW pewnie połowa co tak mówi nigdy nie jechała bmw. Śmieszny komentarz że zamula e36 hahha. Kup volvo (pożałujesz)...
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police
0

25 Lis 2010, 20:49

Nie ma sensu nic opisywać, to nic nie zmieni, BMW jest najdoskonalsze. Oczywiście, że podpowiesz, wyścigu nie widziałeś, o samochodach które brały w nich udział i ich stanie technicznym wiesz całe "NIC" ale i tak będziesz wiedział na sto procent, że BMW jechało bez lambdy, na LPG pierwszej generacji z uszczuploną dawką, itd i właśnie dlatego nie dawało rady konkurentowi. Więc ten temat uważam za zamknięty.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

25 Lis 2010, 20:53

A mnie się wydaje, że sam do końca nie wiesz jak było, coś tam widziałeś/słyszałeś, ale nic więcej. Na korzyść Hondy w moich wyścigach niech świadczy fakt, że stosunek masa/moc ma gorszy ode mnie, a utrzymywała się długo, także nie wiem dlaczego mi wmawiasz, że sugeruję, iż BMW najszybsze itd.

PS. Nie wiem skąd się biorą te kompleksty niektórych na punkcie BMW. Zgaduję, że sami chcieliście sobie kupić, ale stwierdziliście, że Was nie stać, więc kupiliście sobie jakiś zamiennik marzenia, wmówiliście, że jest lepszy od BMW, potem na przykładzie jakiegoś śmiesznego wyścigu stwierdziliście, że nawet szybsze, a BMW przecież dużo pali do tego :roll: no i teraz efekty widać na forum. Dajcie sobie spokój, kupcie zadbane BMW albo mniej zadbane, doprowadźcie do ładu, pojeździjcie i wtedy oceniajcie.
Ostatnio edytowany przez jiGsaw, 25 Lis 2010, 20:56, edytowano w sumie 1 raz
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

25 Lis 2010, 20:56

Oczywiście, że nie wiem, zwłaszcza dlatego, że obaj kierowcy z pseudo wyścigu to moi sąsiedzi i znam zarówno chłopaków jak i ich bolidy bardzo dobrze. Więc zapewne to ja coś nie do końca widziałem czy słyszałem, zwłaszcza że zabawa miała miejsce obok mojego domu. Ale oczywiście masz racje :lol:
Z resztą Tobie się dużo rzeczy wydaje a ja mam to szczerze powiedziawszy głęboko...

A i zadbanym BMW jeździłem zarówno E39 jak E36 i E46. Gdybym chciał je kupić to bym już dawno to zrobił bo stać na nie mnie jest zarówno na utrzymanie jak i zakup. Więc daruj sobie takie teksty.
Ostatnio edytowany przez stasiowski121, 25 Lis 2010, 20:58, edytowano w sumie 1 raz
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

25 Lis 2010, 20:57

Tylko, że nadal nie chcesz zdradzić szczegółów, więc zaśmiecasz forum tylko. Albo się mówi "A" i "B" albo się milczy.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

25 Lis 2010, 21:02

Szczerze powiedziawszy to zwisa mi Twoja opinia. Tkwij sobie dalej w swoim świecie.
Jak Kubuch gdzieś pisał najlepiej zmienić nazwę działu z jakie auto kupić na jakie BMW kupić i będziesz miał szerokie pole do popisu kolego JiGsaw.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

25 Lis 2010, 21:07

stasiowski121, jak śmiesz obrażać najlepszy samochód świata?! :mrgreen: To niemalże profanacja ...zwłok!
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
0

25 Lis 2010, 21:16

Kierunkowskaz napisał(a):To niemalże profanacja ...zwłok!

Dobre :mrgreen:
Tak poważnie to mam znajomych którzy sąprawdziwymi fanami marki BMW i często wstydzą się za niektórych użytkowników tych samochodów. :roll:
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 1995
0