Sedan do 14 tys

25 Lis 2010, 21:30

jiGsaw napisał(a):PS. Nie wiem skąd się biorą te kompleksty niektórych na punkcie BMW. Zgaduję, że sami chcieliście sobie kupić, ale stwierdziliście, że Was nie stać, więc kupiliście sobie jakiś zamiennik marzenia, wmówiliście, że jest lepszy od BMW, potem na przykładzie jakiegoś śmiesznego wyścigu stwierdziliście, że nawet szybsze, a BMW przecież dużo pali do tego :roll: no i teraz efekty widać na forum. Dajcie sobie spokój, kupcie zadbane BMW albo mniej zadbane, doprowadźcie do ładu, pojeździjcie i wtedy oceniajcie.

Taka już mają opinię przez niektórych kierowców i to cały czas widać... Dla mnie BMW (oprócz X5 którą chciałem kupić ale całe szczęście padło na Patrola ) nie istnieje, mam swoje powody. Hmmm cyt: "zamiennik marzenia"... dobre hehe uśmiałem się co nie miara. Jeżeli bym chciał to dawno bym miał jakąś Beemke w garażu. Jeżeli chodzi o jakieś smieszne wyścigi z zadbanymi BMW to miałem parę sprawdzeń na drodze z 1.8is , 2.0 2.8, 3.0d i paroma innymi, zdarzyły się też po drodze Audice i Meśki i wszystkim machałem PA PA :razz: O spalanie też mi nie chodzi, moje Nismo normalnie 15litrów je, na torze 25-28 litrów. Więc nie mów o jakiś kompleksach, bo stać mnie ale nie chcę mieć z marką nic wspólnego. Dawno nie spotkałem człowieka który nie potrafi wysłuchać innych, i cały czas będzie jedno powtarzał deska w deskę że BMW jest Master. Kurde chłopie, weź kurde kup sobie jakiegoś Meśka, Audi , Toyote sprawdź i pewnie zmienisz zdanie.

Blesss
MordaS13

0

25 Lis 2010, 21:42

Problem w tym, że czytasz wybiórczo, a Ciebie na myśli akurat nie miałem. Ekhm... uderz w stół, a nożyce się odezwą? A Mercedesa może i kiedyś sobie kupię. :mrgreen:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
0

25 Lis 2010, 22:03

Jeżeli tam czegoś nie przeczytałem do końca, to dobra Przepraszam, a jeżeli chodzi o Mercedesa to kupuj kupuj :wink: Może zmienisz zdanie nt. starszych BMW, Ja to sobie kiedyś sprawię SEC-a 560, piękny Stary krążownik :-) Tylko nie wiem jak to "Moja" przeżyje bo Ona nie cierpi starych MB... głupia kobieta hehe :mrgreen:

A co do samochodów to kolego do 14 tys poleciłbym Ci Jakąś Avensis, Accord, Mazde 626
Ostatnio edytowany przez MordaS13 25 Lis 2010, 22:06, edytowano w sumie 2 razy
MordaS13

0

25 Lis 2010, 22:04

Ty za to marzenia spełniłeś :lol: Prawda jest taka, że po przesiadce z Espero do E30 wydaje Ci się że masz samochód wysokiej klasy i każde BMW które jest od Twojego nowsze wydaje Ci się być ideałem. A prawda jest niestety inna ;) Nowe BMW to faktycznie bardzo dobre auta i czuć w nich to że są marką premium. Ale w 10-30 letnich? Czuć jedynie że poruszamy się starym, zdezelowanym wozem jakich pełno na ulicach. Jesteś chyba jedyną osobą na świecie która czuje w nich prestiż ;) Są setki o wiele lepszych wyborów kolego, może jak kiedyś będziesz miał okazję pojeździć czym dobrym to zmienisz zdanie ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
0

25 Lis 2010, 22:09

I zaraz przez jiGsaw'a wjedziemy że Merce są dla dziadków a mi się i tak podobają :wink:

BMW naprawdę są fajne (miałem więc wiem), tylko niektórzy co szukają auta np. dop 10kzł myśli dlaczgo starsze BMW wolę młodszą Skodę czy inneg Pasata gejowoza...
@MordaS13 no i Patrol chociaż bez problemu zjedzie z szutrówki a nie jak X5, XC90 i inne SUVy... Masz tam ZD30 czy może swap jakiś typu 6.5V8 GM, A42 ?
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
0

25 Lis 2010, 22:14

Kierunkowskaz napisał(a):Ty za to marzenia spełniłeś :lol: Prawda jest taka, że po przesiadce z Espero do E30 wydaje Ci się że masz samochód wysokiej klasy i każde BMW które jest od Twojego nowsze wydaje Ci się być ideałem. A prawda jest niestety inna ;) Nowe BMW to faktycznie bardzo dobre auta i czuć w nich to że są marką premium. Ale w 10-30 letnich? Czuć jedynie że poruszamy się starym, zdezelowanym wozem jakich pełno na ulicach. Jesteś chyba jedyną osobą na świecie która czuje w nich prestiż ;) Są setki o wiele lepszych wyborów kolego, może jak kiedyś będziesz miał okazję pojeździć czym dobrym to zmienisz zdanie ;)

Mało wiesz o mnie i o moich samochodach, o moim obecnym to już w ogóle. Twoja wiedza w zakresie motoryzacji jest bardzo uboga, co już wielokrotnie wykazałem na forum, także mało mnie interesuje opinia laika. ]

Morda - co do starego MB to nie wiem dlaczego miałbym zmienić opinię o starym BMW, skoro w dawnych czasach MB i BMW to były auta do zupełnie innej jazdy i w innym klimacie, choć podobnie dobrze zbudowane i wykonane. Teraz różnice między MB i BMW się nieco zatarły.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

25 Lis 2010, 22:17

Jogi4x4 napisał(a):I zaraz przez jiGsaw'a wjedziemy że Merce są dla dziadków a mi się i tak podobają :wink:

BMW naprawdę są fajne (miałem więc wiem), tylko niektórzy co szukają auta np. dop 10kzł myśli dlaczgo starsze BMW wolę młodszą Skodę czy inneg Pasata gejowoza...
@MordaS13 no i Patrol chociaż bez problemu zjedzie z szutrówki a nie jak X5, XC90 i inne SUVy... Masz tam ZD30 czy może swap jakiś typu 6.5V8 GM, A42 ?

Longa Y61 ZD30, porobiony troszkę pod przeprawy, czekam właśnie na jakiś kontakt w sprawie niego. Jest jeden kupiec co wpłacił za niego zaliczkę, ale jestem po słowie z właścicielem i być może wpadnie w moje ręce, bo ten co wpłacił zaliczkę coś kręci :grin: Nie chcę zapeszać ale bardzo mi to autko spasowało :wink: Tylko szkoda że Audiczka na sprzedaż pójdzie.... Kurde tylko boję się tego silnika trochę ... jak w 2.5TDi nie oszczędzałem na naprawach i jeździłem jak chciałem, bez awarii to myślę że tutaj będzie tak samo :razz: Oby.. :grin: hehe
MordaS13

0

25 Lis 2010, 22:26

Więc moje zdanie jest takie, ja na twoim miejscu kupił bym alfa romeo 156np.
-
Gdyby był to mój wybór to może zastanowił bym się jeszcze nad oplem vectrą gdyby cię to zaciekawiło to masz tu link:
-
A więc wybieraj, gdy już kupisz twoje autko to napisz mi proszę na co sie zdecydowałeś bo jestem sam ciekawy twojego wyboru. ;D
Maciox
Nowicjusz

Miejscowość: Polska
0

25 Lis 2010, 22:27

A dlaczego 10-30 letnie BMW czy Merc nie ma być wygodny i komfortowy? Porównaj sobie jazdę Mercedesem W124 a Passatem z tego samego okresu...Passat to dorożka z drgawkami...Zauważcie że to co Volkswagen czy Toyota zaczęły oferować w połowie lat 90' lub jeszcze później to BMW i Mercedes oferowali już w połowie lat 80' prosty przykład kiedy zniknęła sztywna belka z tyłu w Passacie?? A teraz sprawdźcie sobie od kiedy BMW i Merc nie stosuje tego zawieszenia na koszt normalnego zawiasu nawet w najmniejszych sedanach typu W201 :wink:
Jogi4x4
Stały forumowicz

0

25 Lis 2010, 22:29

Jogi4x4 - to, o czym piszesz, wykracza poza percepcje 3/4 użytkowników tego forum...
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

25 Lis 2010, 22:29

Mało wiesz o mnie i o moich samochodach, o moim obecnym to już w ogóle. Twoja wiedza w zakresie motoryzacji jest bardzo uboga, co już wielokrotnie wykazałem na forum, także mało mnie interesuje opinia laika. ]

Twoja wiedza jest za to porażająca. Polecasz ludziom samochody z którymi styczności nie masz, na dodatek jeszcze masz czelność udowadniać wszystkim że te auta są lepsze pod każdym względem, dużo mówisz o ich awaryjności i ekonomiczności, a także o sprawowaniu się na instalacji gazowej. Jakie masz pojęcie o kosztach utrzymania samochodu którego nie posiadasz? Na czym opierasz swoje zdanie? Możesz mi to wytłumaczyć?
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
0

25 Lis 2010, 22:46

W moim bliskim gronie przewala się mnóstwo aut, nowych i używanych, ponadto mam kilku znajomych mechaników. Sam miałem kilka aut, nowszych i starszych. Znam budowę samochodów poszczególnych, wiem co w czym jest lepsze itd. Jako, że mam wykształcenie techniczne to też potrafię spojrzeć na pewne sprawy okiem inżyniera. Co więcej - interesuję się motoryzacją, więc swoją wiedzę pogłębiam gdzie się da. W sumie tłumaczyć się nie muszę, ale spoko. A Ty co wiesz, oprócz tego, co powiedział Ci pan w garniturze w salonie BMW/VW i tego, co wyczytałeś w broszurze? Naprawdę łykasz jak pelikan tą cała marketingową ściemę? :roll: Kiedyś robili lepsze auta pod względem trwałości.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

25 Lis 2010, 22:47

MordaS13 napisał(a):Longa Y61 ZD30, porobiony troszkę pod przeprawy, czekam właśnie na jakiś kontakt w sprawie niego. Jest jeden kupiec co wpłacił za niego zaliczkę, ale jestem po słowie z właścicielem i być może wpadnie w moje ręce, bo ten co wpłacił zaliczkę coś kręci :grin: Nie chcę zapeszać ale bardzo mi to autko spasowało :wink: Tylko szkoda że Audiczka na sprzedaż pójdzie.... Kurde tylko boję się tego silnika trochę ... jak w 2.5TDi nie oszczędzałem na naprawach i jeździłem jak chciałem, bez awarii to myślę że tutaj będzie tak samo :razz: Oby.. :grin: hehe

Co do ZD30 to nie da się ukryć że Nissan z tym silnikiem wtopił, ale polecam forum4x4.pl dział Nissana poczytasz dużo na temat awari ZD30. :wink: Powstała teoria przez niektórych popierana a przez niektórych nie że to 60kkm jeśli nie padnie to będzie chodził , druga natomiast mówi że powodem awari jest za mała średnica kanału olejowego i problem z natryskiem denka tłoka i przez to problem ze smarowaniem, ponoć utrzymywanie oliwy troche ponad max rozwiązuje problem. Co nie zmienia faktu że są ZD30 którym nic sienie dzieje, są takie którym wybucha dół innym wypala się tłok a niby po 2004r. pękają głowice
Ale to jedyna wada Patrola, pod każdym innym względem jest zajebiaszczy :wink:
Ostatnio edytowany przez Jogi4x4, 25 Lis 2010, 22:50, edytowano w sumie 1 raz
Jogi4x4
Stały forumowicz

0

25 Lis 2010, 22:49

Do szanownego szpeca M5, może nam wytłumaczysz dlaczego pożałuje jak kupi s40? chętnie wysłuchamy
barney
Początkujący

Miejscowość: polska
0

25 Lis 2010, 22:51

barney napisał(a):Do szanownego szpeca M5, może nam wytłumaczysz dlaczego pożałuje jak kupi s40? chętnie wysłuchamy

Bo to nie BMW, proste.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Typ: Van
Rok produkcji: 1997
0