Sedan do 14 tys

26 Lis 2010, 19:06

Tylko że ta oczywista oczywistość nie dociera co do niektórych. ;-)
Lepsze może byc tylko pewnie inne BMW :-D
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML
0

26 Lis 2010, 20:18

Jogi4x4 napisał(a):Oczywiście że są inne dobre auta, lecz są rónież gorsze... Jest dużo nawet młodszych aut które nie dorastają E36 do pięt, jest też dużo które wypadają lepiej od E36 :wink:
Morda S13 współczucia...Odreagowałeś chociaż Nissanem? :grin:

Dzięki... A Nismo niestety nie mogłem odreagować bo jest rozbebeszony, bez silnika hehe Czekam na silnik który myślę że do Mikołaja włożę i zrobię sobie niespodziankę :-)
Tak wyglądały Panewki po sezonie :razz:

Zdjęcie

:cool:
MordaS13

0

26 Lis 2010, 21:25

Jeżeli chodzi o S40 to poczytajcie o skrzyni biegów... Po nie wielkim przebiegu skrzypienie zawieszenia i tłumi twardo jak gokart, Ale i tak e36 to złom co nie?????

Po 1. Nie szłyszałem o tym, żeby w s40 występowały jakieś awarie skrzyni biegów
Po 2. To mamy rozumieć, że e36 to auto, które nigdy sie nie psuje.
Po 3. Chyba nie jeździłeś nigdy gokartem
barney
Początkujący

Miejscowość: polska
0

26 Lis 2010, 21:51

Jeździłem 2 tygodnie temu, miał silnik 1.0 z jakiegoś Seata, klatke przestrzenną, kubełek , szelki itp. aha stał na crossach i zapier....bokami aż miło,do tego oczywiście na sztywno spięty tył :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
0

26 Lis 2010, 21:55

To akurat mogę potwierdzić.
Stare S40/V40 ma beznadziejne zawieszenie, twarde, głośne raz tym jechałem z silnikiem 1.9TD i mam negatywne wspomnienia.
Głośny i niewygodny, nie mogłem uwierzyć, że Volvo mogło wypuścić coś takiego pod swoją marką.
A nie lepiej rozejrzeć się za Volvo S70? też znajdziesz ładny egzemplarz za te pieniądze a to już prawdziwe Volvo.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0

26 Lis 2010, 22:49

Arebie - no widzisz, Ciebie nikt o nic nie prosi... mimo to zawsze masz swoje 2 grosze do wtrącenia.

nitro napisał(a):jiGsaw Ty masz chyba 14 lat i nie masz żony powiem Ci więcej nie bedziesz jej miał :razz:
piszesz tylko o bmw przy czym zachowujesz sie jak dzieciak niema innych aut niż to skurwiałe e36????!!!! ile Ty masz wogle lat nie wprowadyaj w blad ludyi ktorzy chca kupic samochod i szukaja informacji na forum jestes najwiekszym wiesniakiem na tzm forum

Jak nie ma? Są! Czy ja Ci się wpieprzam jak polecasz komuś japońca? NIE! Więc łaskawie japa. A jak masz jakiś problem to zapraszam w 4 oczy, a nie na forum przez neta. W błąd nikogo nie wprowadzam, w przeciwieństwie do Ciebie.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
0

26 Lis 2010, 23:28

Ja chce, ja chce w 4 oczy... chce zobaczyć strach w twoich zakompleksionych oczkach. Ciekawe czy wtedy będziesz taki kozak. Wiec cytując Ciebie "japa".
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML
0

27 Lis 2010, 00:20

Jak jesteś z nowe miasto lubawskie to daleko nie masz, zapraszam. Strach to możesz sobie wywołać co najwyżej u 5kg burka z Twojej ulicy. A kto ma kompleksy to już niejednokrotnie wyszło na forum.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

27 Lis 2010, 09:44

Jak dla mnie, E36 akurat jest lepsze od S40, BMW ma dobre silniki zarówno 4-ro jak i 6-cio cylindrowe (z łańcuchem), do tego lepsze zawieszenie z tyłu co poprawia komfort itp. plastiki w E36 są jednak chyba lepszej jakości. A wczoraj jechałem z kumplem jego V50 i kurde...ciasne w środku :wink:
A może tak do tek kwoty, coś z klasy wyższe premium (klasa E)?
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ciekawe tylko te ceny, coś niskop jak na ten rok, ale pewnie dla tego że auto mało popularne w PL i Nissan. Ale za to ma bardzo dobry silnik VQ30DE który przez pięć lat był uznany jednym z dziesięciu najlepszych silników na świecie magazynu Ward (Ward's 10 Best Engine List), jego miejsce na liście zastąpił następca, VQ35DE, oraz kolejne jego modyfikacje (w chwili obecnej (2008) silniki VQ pozostają 14 lat na liście). a to jyż coś :wink:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
0

27 Lis 2010, 13:22

jiGsaw nie strasz bo zaczynam sie bać :razz: no właśnie wpieprzasz sie każdemu z tym e36 i krytykujesz wszystko.... ale rozumie że zapraszasz na"solówke"hehe jakbym był burakiem z bmw pewnie bym podjechał sie potłuc
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd
0

27 Lis 2010, 13:25

Patrząc na poziom Twojej wypowiedz pod jego adresem to nie rzucałbym w Twoim przypadku inwektywami bo póki co Twoja postawa opiera się na zasadzie "przyganiał kocioł garnkowi".
Pozdrawiam
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0

27 Lis 2010, 13:33

nitro napisał(a):jiGsaw nie strasz bo zaczynam sie bać :razz: no właśnie wpieprzasz sie każdemu z tym e36 i krytykujesz wszystko.... ale rozumie że zapraszasz na"solówke"hehe jakbym był burakiem z bmw pewnie bym podjechał sie potłuc

No widzisz, nie dość, że jesteś burakiem to nawet nie masz BMW. :lol: Daj sobie siana, bo się ośmieszasz tylko. Nikomu się nie wpieprzam, proponuję komuś E36 i g...o Ci do tego, a jak uważasz, że to złe auto to uzasadnij popierając faktami, a nie wymyślasz teorie, że auto 90km objeżdża 140km albo inne bzdury. Zaśmiecasz tylko forum swoją dziecinadą.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

27 Lis 2010, 14:00

Ja nie zaśmiecam nie mówie ze honda albo inny japończyk jest tak zajebisty ze powinno sie do niego modlić...... a Ty na wszystko BMW to auto nie ma wad jest najlepsze jezdziles chyba tylko swoja beemką bo nie udzielasz sie na temat innych samochodów tylko e36 e30 i w kółko to samo... niewiem może wszyswtkie beemki ktorymi jezdzilem byly chore bo po 140 koniach spodziewalem sie czegos wiecej i takie moje wrazenie ze civic V 90 koni jedzie podobnie jechalem tez jako pasazer 328 i miała problem z 1.6 vti :razz: mazdą 115 koni zrobiłem 320 bmw pare przykładów mam więc na tym opieram ze beemki sa zamulone takie moje zdanie
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd
0

27 Lis 2010, 14:05

No to Twoje zdanie zachowaj dla siebie, bo wprowadzasz ludzi w błąd. Chłopie, masz tutaj 108 postów, więc jesteś, jak to sam o sobie piszesz "znikąd", poczytaj moje wszystkie wypowiedzi jak masz zamiar się udzielać na mój temat. Dyskusję z mojej strony uważam za zamkniętą.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

27 Lis 2010, 14:06

Burakiem to chyba Ty jesteś jiGsaw, widać po Twoich odpowiedziach że jesteś nikim, po samochodzie zresztą też, nie masz za grosz szacunku do innych więc też nie będę dla Ciebie miły. Kupiłeś jakiś złom na kółkach bo nie stać Cię nawet na Seicento w dobrym stanie a ubliżasz wszystkim dookoła. To że mojej żonie podoba się BMW nie znaczy że wybiera mi samochody bo to ona ma być szczęśliwa jeżdżąc nim a nie ja, ja mam swojego Passata z którego jestem zadowolony, którego i tak każdy fan bawarskich pełnoletnich złomów mi zazdrości, w tym Ty. Także pogódź się z tym że jesteś żałosnym człowiekiem i sam siebie okłamujesz ;) Życzę dorobienia się kiedyś własnej E36 :mrgreen: Może jak będą tańsze to sobie będziesz mógł pozwolić ;)
Ostatnio edytowany przez Kierunkowskaz, 27 Lis 2010, 14:07, edytowano w sumie 1 raz
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
0