Sedan do 15tyś.

23 Sie 2024, 22:44

Cześć wszystkim,

Szukam pierwszego samochodu do 15000 zł. Zależy mi na sedanie. Myślałem nad Volvo S40, Oplem Vectrą i Skodą Octavią. Najbardziej podoba mi się Volvo S40, ale widzę że jest droższy od reszty. Nie wiem czy uda się znaleźć dobry egzemplarz w tym budżecie.
Chciałbym, żeby to była benzyna.
Auto na dojazdy do pracy (codziennie 20km) + weekendy 200-250km.

Będzie to mój pierwsze auto i nie znam się na samochodach więc z góry dziękuję za wszelkie porady i sugestie.
rawrik
Nowicjusz

24 Sie 2024, 12:54

"sedan" to rodzaj nadwozia, nic nie mówi o wielkości auta a pomiędzy twoimi propozycjami (które ogólnie są ok) różnice w gabarytach występują. Wypada się określić czego dokładnie szukasz.

S40 zaczęli produkować 20 lat temu więc bez jaj, że się za 15k nie da kupić
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

24 Sie 2024, 14:14

Wybrałem te trzy modele głównie ze względu na wygląd - chciałbym, żeby moje pierwsze auto mi się podobało. Dlatego też zależy mi na sedanie, to czysto estetyczna preferencja.

Chciałbym żeby auto było wygodne oraz miało w miarę niskie spalanie. Możliwość założenia LPG również byłaby plusem.
rawrik
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 czy Honda C-RV?
    W popularnym segmencie SUV-ów Honda C-RV i Toyota RAV4 są od lat liderami sprzedaży na amerykańskim rynku. Renomowana organizacja konsumencka Consumer Reports przeprowadziła badanie porównawcze obu modeli i ...