Sedan do 18k

20 Sty 2015, 18:54

Hmm, ciekawe rzeczy prawisz :) Biorę się za lekturę forum lexusa. Fakt faktem pojawia się trochę IS'ów ostatnio na ulicach. Tylko jak to jest z łatwością serwisowania? Mam mechanika, który Forda , Seata i Passka serwisował. Pytając go o BMW i MB też powiedział, że nie widzi problemu. Lexus z tego co czytam to Toyota... muszę zapytać. No i czy ma komputer, który obsłuży Lexusa pod kątem błędów. No i by sprawdził czy będzie w stanie części zamawiać. Dziękuję bardzo za typ - szukam i czytam. Pozdrawiam :ok:
uzerrr
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 08 2004
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Nie mam

20 Sty 2015, 18:55

pisz do użytkownika szybki, bo on ogarnia bardzo dobrze temat Lexusów
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

22 Sty 2015, 21:05

Znajomy namawia mnie na Volvo S60 mk.I z 2.4 140KM silnikiem. Twierdzi, że blacha której żadna ruda nie zaszkodzi oraz generalnie samochód, w którym niewiele się może zepsuć, a silnik jest nieśmiertelny. Trochę duży, ciężki i ze sporym spalaniem... ale! pytanie raczej jest jak jest z jego jazdą. W końcu to 140KM bez turbiny... Moje poprzednie auto, czyli Passat 130TDI, szło elegancko z turbiną. W Volvo turbo nie ma, więc niby fajnie, bo mniej rzeczy do zepsucia, a że głównie robię małe dystansy po mieście to i nie musiałbym się martwić o odpowiednią temperaturę do turbo. Chociaż podobno benzyna się szybciej nagrzewa. Ktoś miał styczność z tą jednostką?

P.s. Z tego co wyczytałem to mocniejsza wersja 170KM tak naprawdę ma te kuce dopiero przy naprawdę wysokich obrotach, więc nie ma sensu jej brać.

EDIT: Z tego co widzę to kłopot z zawracaniem jest w S60...
A jak to jest z elektroniką w tych wozach?

EDIT2: No i zostaje problem ewentualnej odsprzedaży.. myślę, że za parę lat trudniej będzie znaleźć kupca na Volvo...
uzerrr
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 08 2004
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW 325iX (1987-1990) - samochód elektryczny
    Projekt badawczy "Samochód elektryczny z wysokoenergetycznym akumulatorem " po raz pierwszy zapoczątkowany w 1981 roku doprowadził ostatecznie w 1987 roku do przekształcenia ośmiu modeli BMW 325iX z napędem na cztery ...
    Japońskich producentów hybryd czeka rekordowy rok
    W 2016 roku Toyota sprzedała na świecie 1,4 mln hybryd, zaś w tym roku jest na dobrej drodze do wyniku 1,5 mln egzemplarzy. Łącznie japońscy producenci, przede wszystkim Toyota i Honda, dostarczą w tym roku klientom prawdopodobnie ...