REKLAMA
Witam wszystkich.
Mój tata od dłuższego czasu nosi się z zamiarem kupna samochodu. Jednak do tej pory kupował tylko z salonu i nie jest do końca pewny co do używek, dlatego prosiłbym was o pomoc.
Szukam auta do 30 tys. w sedanie najlepiej z gazem, ale może być to też benzyniak, do którego instalacja gazowa nie jest kosmicznie droga. Samochód ma być raczej nie starszy niż 2006.
Nie ukrywam, że ani ja, ani mój tata nie jesteśmy specjalistami w dziedzinie motoryzacji i jednym z głównych kryteriów wyboru auta jest wygląd. Dodatkowo auto ma być ekonomiczne, i raczej nieawaryjne Do tej pory rozważałem parę samochodów:
- Toyota Corolla Seria E15 1.6 124 KM (tu pytanie, jak znosi ona gaz, bo zagazowanej jeszcze chyba nie widziałem)
- Volvo S40 1,6 100KM ([link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] znalazłem takie, ale nie wiadomo co to za błędy w nim są, bo wyczytałem, że przy gazie w Volvo może to dotyczyć przegrzewania się silnika)
W grę wchodziły też Toyota Avensis i może jakiś młodszy Ford Mondeo.
Od razu mówię, że Volkswagen i BMW odpadają, jeśli komuś przyszłoby na myśl zaproponować.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
P.S. Prosiłbym jeszcze o opinię o tym samochodzie: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł], bo za nim przemawia gaz, wygląd wnętrza i przede wszystkim to że jest z Łodzi. Nie wiem jednak czy skoda to samochód warty kupna i czy w tej cenie nie jest trochę za stary jak na Skodę.