Sedan do 75 tys +150KM

29 Mar 2019, 00:41

Witam. Jakiś czas temu orientacyjnie już się pytałem o wybór samochodu lecz nadszedł czas wyboru i troche mi się priorytety zmieniły więc myśle, że warto spytać się drugi raz ;)
Niecałe półroku pytałem się o kompakta jednak rozglądając się za autami 3-4 letnimi doszedłem do wniosku, że zamiast volvo v40 wolałbym pójść w trochę większy samochód. Poprzedni budżet zakładał 60 tys jednak troche dozbierałem tych pieniędzy więc myślę, że warto było by uderzyć w 3-5 letnie sedany gdyż opcja kompakta (zwłaszca rocznego/nowego) w tych pieniądzach mnie odpycha przez utrate wartości a lubie zmieniać auta co 2-3 lata a leasingu z wysokim wykupem się troche obawiam ;) A więc do rzeczy :

Nadwozie - Only Sedan
Paliwo - Raczej benzyna (robie ok 15 tys, jeżdże autem 3-4 razy w tygodniu plus 30km w jedną stronę, czasem dłuższa trasa 200+)
Moc - +150KM
Rok produkcji - minimum 2012/2013 szukam auta z przebiegiem koło 100-120 tys, polski salon. Wole trochę dołożyć za sprawdzone auto ewentualnie samemu ściągnąć od prywatnej osoby z DE.
Spalanie - mieszane +/- 8.5l (mieszkam w małym mieście, brak korków)

Auta szukam praktycznie od miesiąca i co dochodzę do wniosku, że to już ten jedyny nowy "ukochany" to albo znajduje coś innego albo ogłoszenie nieaktualne ;) Moje propozycje to na tą chwile
Mazda 6 2.5 benzyna
Lexus IS 200 2.5v6 207KM [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2.0 245 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ford Mondeo MK5 1.5 Ecoboost 160KM (jak się trafi, mało sztuk na otomoto)
Audi A4 mi się widzi ale zostaje diesel, nie ufam benzyniakom
BEEMKI f30 odpadają raczej przez problemy ze znalezieniem dobrej sztuki a cena rozrządu na wstępie też troche boli
Myślałem też o sciągnięciu mercedesa c klasy 2014 rok 1.6 156KM ale to opcja rownorzędna z BMW.

Dałem linki do dwóch lexusów bo jestem ciekawy opinii o tych dwóch autach, który silnik mniej awaryjny a właśnie dzisiaj zauważyłem te dwie aukcje i od razu mi ten samochód wpadł w oko a spalanie rozsądne przy tej mocy.
Kamildavinci
Nowicjusz

29 Mar 2019, 02:06

Może coś takiego też?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna