Sedan/Hatchback do 20 tys.

30 Sty 2019, 13:38

Witam,
Wkrótce będę zmieniał auto i mam pytanie jakie moglibyście mi polecić w granicach do 20 tysięcy (+ 1-2 tysiące w ostateczności) które w mniejszym, lub większym stopniu spełniłoby poniższe wymagania:
- Benzyna MPI (pod LPG, z racji rocznych przebiegów w okolicach 25-35 tysięcy)
- Coś w przedziale 120 KM - 180 KM
- Rocznik myślę o czymś od 2006 roku
- Sedan lub Hatchback (najlepiej 5 drzwi)
- Marka auta, nie gra roli
- Segment C/D (E z racji wyższych kosztów eksploatacji raczej odpada)
- Koszty eksploatacji nie odbiegające zanadto od średniej dla segmentu (oczywiście im niższe tym lepiej, ale wiadomo nie można mieć wszystkiego)
- W miarę przestronny jeśli chodzi o przedni rząd siedzeń (głównie podróżuję sam, lub w dwie osoby, rzadziej w 3-4)
- Coś czym przy odpowiednim zadbaniu i serwisie mógłbym się kilka kolejnych lat nacieszyć.
- Pojemność myślę do maksymalnie 2.2
- Klimatyzacja (do tej pory w aucie tego nie posiadałem, a w lato niekiedy bardzo by mi się przydała)

Zastanawiałem się do tej pory nad:
- Volvo S40 II 1.8/2.0
- Fiat Bravo II 1.4T-JET 120KM/150KM
- Chevrolet Cruze (ale tu raczej płonne nadzieje w tych pieniądzach) 1.6
- Chevrolet Epica 2.0
- Fiat Linea 1.4 T-JET 120 KM
- Toyota Avensis II 1.8/2.0
- Opel Vectra C 2.0T

Jeśli reszta to też płonne nadzieje to wybijcie mi je z głowy i podeślijcie proszę coś rozsądniejszego w tym budżecie :)
Oczywiście 20 tysięcy to cena samego auta, bez pakietu startowego + rejestracji, OC, czy LPG (to wolałbym zamontować na własną rękę).

Z góry dzięki! :D

PS. preferowana skrzynia biegów manualna, w tym przedziale cenowym raczej nie mam się co porywać na automat, ale jeśli jest inaczej to proszę o wyprowadzenie mnie z błędu :)
BartollloT
Obserwowany

Prawo jazdy: 31 08 2015
Przebieg/rok: 38tys. km
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 16v 103KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia luksusowego modelu Reinastella od Renault
    Sprzedawana od 1929 do 1934 roku Reinastella jest pierwszym modelem z serii "stella". Model ten nazywany był królową luksusu i prestiżu, ale zabłysnął również innowacjami. Niestety ze względu na światowy kryzys ...