REKLAMA
Witam.
Panowie i Panie (o ile jakieś są..) potrzebuję pilnej rady.
Zamierzam zakupić autko ale nie mam większego zorientowania, do tego co jest dobre a co nie. Znam tylko ogólniki. Może ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie.
Więc zacznę od tego czym się kieruję.
Budżet: Do 18 000 zł, wliczając w to opłaty, ewentualny serwis.
Najbardziej pożądany jest sedan, ewentualnie kombi.
Silnik Diesla, przynajmniej ze 115 koni, myślę, że jest ekonomiczniejszy niż benzynowy a zagazowanego nie chcę kupować. Rozglądam się głównie za sprowadzonymi autkami.
Chciałbym coś solidnego bo będzie to zakup na dłuuugie lata.
Auta ma być:
-Ekonomiczne
-Niezawodne
-Trwałe
-Nie za drogie w serwisie
Głównymi faworytami są:
BMW E46 w wersji 2.0 150KM. 2001/2003
Wydaje mi się, że autko jakościowo jest jednym z lepszych i posłuży długie lata bez dodatkowych inwestycji. Minusem jest tylni napęd, ale myślę, że da się to ogarnąć.
Wygodne, dosyć przestrzenne w środku, świetnie się prowadzi i zdecydowanie się wyróżnia.
VW Passat, nie wiem z jakim silnikiem. 2000/2004
Auto według mnie nudne i oklepane do bólu ale ponoć niezawodne i nie drogie w utrzymaniu.
Volvo S60, 2000/2003
Auto interesujące, duże ale chyba mało ekonomiczne i drogie w serwisowaniu. Do tego dochodzą duże silniki i mała ilość egzemplarzy na rynku.
VW Bora, 2000/2004
Krzyżówka Passata i Golfa, nie wygląda ale jako autko ponoć całkiem nieźle sobie radzi, w wersji highline można by to ścierpieć, ponoć ekonomiczne i ma prostsze zawieszenie niż Passat więc serwis też będzie tańszy.
Opel Vectra C, 2003/2005
Stosunkowo młode, duże auto, stylistycznie interesujące i ponoć ocynkowane, teoretycznie to dobry kandydat, ale mam pewne wątpliwości co do niezawodności i trwałości auta. Nie wiem jak jest z silnikami.
Ford Mondeo/Focus, 2003/2005
Podobnie jak Vectra, nieduże pieniądze i pozornie młode auto. Ponoć słabe blachy.
Audi A4, 2000/2003
Co sądzicie o tych autach?