Sedan/Kombi do 50k

03 Lis 2024, 18:09

Hej, nadszedł czas wymienić Vectre C 1.8 na coś nowszego. Na sam samochód bez "pakietu startowego" mogę przeznaczyć ~50k. Auto ma jeździć 2x w tygodniu Kraków-Warszawa-Kraków i na co dzień po miesćie (~50km dziennie). Rodzina 2+2. Stawiałbym. raczej na diesla, ewentualnie benzynę w gazie. Z takich moich wymagań to buda sedan/liftback/kombi, skrzynia automat, nie starsze niż 2013-14 i minimum światła xenony, reszta mniej ważna.

Z moich typów co mi się wizualnie podobają
- kia optima
- vw passat
- peugeot 508
- mondeo mk5
- skoda superb/octavia
Któreś z tych ww. ma sens? Co innego byście polecili?

Pozdro.
nejooo
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 08 2016
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

03 Lis 2024, 23:07

Możesz się zastanawiać nad czymś z grupy VAG z silnikiem 2.0 TDi i że skrzynia DSG z sześcioma przełożeniami.

Patrząc na Kia i Hyundai możesz wziąć pod uwagę silnik 1.6 CRDi.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

13 Lis 2024, 13:25

Skoda Octavia jest bardzo wygodna, a jeśli chodzi o trasy to mój znajomy nie narzeka, a lubi długi podróże. Więc pod tym względem myślę, że może Ci się ten samochód sprawdzić, też ma całkiem nieźle wyposażoną wersję. Także z mojej obserwacji to byłby dobry wybór. ............
Ostatnio edytowany przez mike, 13 Lis 2024, 13:29, edytowano w sumie 1 raz
Powód: reklama
DamianMkk
Nowicjusz

13 Lis 2024, 13:50

Superb pod względem pojemności bagażnika - bezkonkurencyjny.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...