Sedan/Kombi/SUV do 25 tyś

14 Lis 2017, 17:16

Witam serdecznie, nadszedł czas by rozstać się z moim Audi, obecnie szukam samochodu w cenie do ok 25 tyś. Obecnie Audi A3 robię rocznie ok 15 tyś. km. Ubolewam strasznie nad faktem że samochód jest bardzo mały. Mam prawie 2m wzrostu więc za mną, mogę być tylko zakupy. Bardzo zależy mi na tym, by nowy samochód był większy. Osobiście bardziej podobają mi się Sedany ale ładne kombi też biorę pod uwagę. W przyszłości samochodem podróżować będzie też dziecko, więc żaden Hatchback nie wchodzi w grę, Miałem okazje zrobić nowym Focusem 20 tyś km. I mówiąc szczerze, ilość miejsca z tyłu jest straszna. Fakt że muszę wziąć pod uwagę opinię partnerki obiecałem, że uwzględnie też SUV'y, które domyślam się są droższe w utrzymaniu.

Jako moje typy wyglądają następująco:
Sedan:
-Chevrolet Cruze
-Ford Mondeo MK4
-Skoda Octavia

Kombi:
-Toyota Avensis
-Ford Mondeo MK4
-Skoda Octavia
-Opel Astra J

SUV:
QASHQAI
Toyota Rav-4

Samochód w tygodniu
Od pon. do pt. :12km/dzień/miasto
Weekend 100km/trasa

Na samochód nie chciał bym przeznaczyć więcej niż 25 tys. Ale skłonny jestem dodać te 5 tysięcy jeśli będzie warto.
kdm
Obserwowany

Prawo jazdy: 25 07 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A3 8L
Silnik: 1.6 101KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

14 Lis 2017, 18:06

Jeśli ilość miejsca w focusie jest za mała to z zestawienia wypadają rav4, kumkwat, astra, octavia, cruze. Te auta to ten segment co focus, ta sama wielkość.

Zostaje mondeo i avensis, które są niezłym wyborem.

Popatrz na
- lagunę 3
- volvo s60/v70
- saab'a 9-5
- accord vii

Jeśli ma być suv celuj w coś pokroju santa fe/sorento
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

14 Lis 2017, 18:58

Może ta "mała" ilość miejsca wynika z faktu że jestem dość dużym facetem.
SUV raczej odpada. Bardzo podoba mi się Cruze oraz opel astra. Dziękuje za wskazówki. Szukam dalej i liczę na dalsze podpowiedzi.
kdm
Obserwowany

Prawo jazdy: 25 07 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A3 8L
Silnik: 1.6 101KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000