Sedan/Limuzyna do 18000zł

10 Lis 2012, 13:54

Witam poszukuje sedan/limuzyna za kwotę do 18000zł. Interesują mnie silniki diesla lecz bardziej preferowałbym benzynowe do pojemności 2.0 a spalanie aby nie przekraczało 9l. Dobrze wyposażony, wygodny dla 4 osób i oczywiście jak każdy aby był jak najmniej awaryjny.
Zastanawiałem się nad :
- Audi a6
- Bmw E46
- Ford Mondeo
- Lexus IS200
- Mazda 6
- Rover 75
- Saab 9-3
- Skoda Octavia
- Volvo s40
Makuta
Nowicjusz

Miejscowość: Bagna

10 Lis 2012, 16:06

proponuje Volvo S80.
MaroLBN
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

10 Lis 2012, 16:23

A jakieś uzasadnienie dlaczego akurat s80 plusy minusy ?
Makuta
Nowicjusz

10 Lis 2012, 16:36

Makuta napisał(a):A jakieś uzasadnienie dlaczego akurat s80 plusy minusy ?

Bo mialem kiedys i dobrze mi sie nim jezdzilo... jest malo awaryjne, bardzo bezpieczne, ma duzo silnikow do wyboru, np 2.0 T (163KM, 180KM, 226KM). kilka diesli, sporo benzynowych... jest duze i przestronne, wg mnie jest ladne, poprostu limuzyna.
Zawieszenie komfortowe w srodku cichutko, dobrze sie prowadzi, aczkolwiek zawieszenie nastawione na komfort, nie na sport.

Jezdzilem A6 c5 i zrobila na mnie gorsze wrazenie, dlatego wtedy kupilem s80.
A6 w srodku mniejsza, wyposazenie pomijam bo mozna znalesc golasa i a6 i s80...
Wg mnie s80 jest ciekawsza propozycja, ale poprostu co kto lubi (nie mowie ze A6 jest zle)
MaroLBN
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

11 Lis 2012, 12:57

Czekam na dalsze wypowiedzi bo jestem ciekaw co o nich sądzicie lub jaką swoją propozycje mi podacie.
Makuta
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak radzić sobie z podstawową obsługą samochodu?
    Mogłoby się wydawać, że włączenie świateł przeciwmgłowych, wymiana koła na zapasowe czy znajomość sygnalizacji świateł ostrzegawczych na desce rozdzielczej to podstawowe umiejętności, jakie powinien posiadać kierowca. Tymczasem ...
    Brak białych linii na jezdni - jak reagują kierowcy?
    Bardzo wielu kierowców nie stosuje się do obowiązujących limitów prędkości. Jak skłonić ich do ostrożniejszej jazdy w mieście? Można… usunąć białe linie oddzielające od siebie pasy ruchu na jezdni albo ...