19 Kwi 2019, 17:47
Cześć, potrzebuje nowego auta, najlepiej sedan lub SUV. Preferuje silnik benzynowy, ale dobry diesel też wchodzi w grę, przebieg roczny około 15-20tysiecy, codziennie dojazd do pracy 30km w jedną stronę w cyklu mieszanym i dłuższą trasa raz dwa razy w msc po kilkaset km. Budżet do 85 tysięcy. Samochodem będę jeździł sam lub z narzeczoną, czasem z dwoma psami średniej rasy. Auto chce kupić na 5-6 lat może dłużej, jeśli będzie się dobrze sprawować to może i dłużej. Za kilka lat pewnie pojawi się dziecko, więc nie wiem czy sedan będzie do tym rozwiązaniem, dla trzy osobowej rodziny plus dwa psy. Zastanawiałem się nad Mazda 6, peugeotem 508, mondeo mk5 bądź Kia Optima. Moim faworytem jest Mazda, ale nie wiem jak wypada na tle innych aut, chodzi mi głównie o bezawaryjność, spalanie, nieźle wyciszenie, komfort i dobre zabezpieczenie antykorozyjne. Jeśli macie jakieś inne typy to chętnie je rozważę, a na ten moment prosiłbym o wskazanie które z tych aut będzie najlepszym rozwiązaniem dla mnie.