Sedan PB 21000

06 Mar 2017, 19:07

W E46 330 spalanie podobne jest do tego Volvo ? Bo te BMW też zawsze mi się podobały tylko nie wiem czy znajdę jakiś nie "IDEAŁ, IGŁA, PACHNACY NOWOŚCIĄ , lub woda kolońska pierwszego właściciela itp,itd inne cuda od Januszy lawet":)
Supersayian
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Miejscowość: RNI
Prawo jazdy: 0- 0-2002
Auto: Lexus IS 200
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

06 Mar 2017, 19:10

W tej cenie znajdziesz nawet m-pakiem tylko trzeba być cierpliwym w przewalaniu gruzu z ogłoszeń.
Obserwuj też AutoBawaria (nie wiem czy są gdzieś poza Facebookiem) - mają droższe ale uczciwe.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

06 Mar 2017, 19:20

dzida napisał(a):.
Obserwuj też AutoBawaria (nie wiem czy są gdzieś poza Facebookiem) - mają droższe ale uczciwe.

Tylko i wyłącznie Facebook. Sporadycznie wystawiają na allegro, w przypadku jakiegoś rzadkiego modelu(średnio raz w roku). Ale warto obserwować, kota w worku u nich nie kupisz :ok:
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

07 Mar 2017, 00:16

Właśnie widziałem że mają dwie E46 w ofercie na swojej stronie "fejkbooka " , ale czy to znaczy że na typowych stronach z ogłoszeniami nic nie znajdę ?Strasznie boję się wbić na minę, wkur...ją mnie handlarze piszący że niebity , że zaprasza z czujnikiem, a tu jak chu.... widać że błotnik ,drzwi czy coś innego w innym odcieniu lub krzywo leży czy dopasowane eh eh eh, mam ochotę do każdego podjechać i im to pokazać a potem wybić kilka zębów ( bo cwaniactwem się brzydzę) Szukam czegoś na kilka dobrych lat, nie zmieniam aut za często, ponieważ jak każdy Polak mam inne wydatki . Swoim jeżdżę już 9 rok i już mnie na wymioty bierze jak do niego wsiadam nuda,jadę nuda , później nuda i przygnębienie od patrzenia na niego już chce mi się spać ,hehehe :) ehh :) . Szukam auta do ..bo już zmienione na 270000 ale jeżeli będzie jakieś zadbane za 24000 też chętnie przygarnę. Nie muszą być żadne m pakiety ( nawet nie wiem o co chodzi ponieważ nigdy się nie interesowałem) wystarczy że nie będzie rdzewialo, silnik będzie ok, ( nie wypadnie po drodze, lub tłok nie wyskoczy bokiem bo zechce sprawdzić jaka pogoda dziś na zewnątrz :)), do tego w sedanie z manualem, ze średnim spalaniem do 15 litrów lub mniej ( pod ewentualny gaz, by za oszczędzanie pieniądze na paliwie kupić swojej Żonie kwiaty :))coś cieszące moje oko ( tzn nie takie za 200 000 bo moje oko za takim patrzy ale niestety nie widziało pojemnosci mojego portfela :) :) więc jakiś kompromis musi być . Więc max totalny to 27000 polskich pięknych złotych :)
Supersayian
Nowicjusz

07 Mar 2017, 10:05

Oczywiście, że na OLX znajdziesz, grunt to od osoby prywatnej. Od handlarzy też możesz patrzeć, ale sam widzisz że kręcą jak mogą...

A jak trafisz na dobrego prywatnego, to Ci nawet powie co jest do roboty jak wyczuje że jesteś porządny i zainteresowany kupnem.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

07 Mar 2017, 10:37

Warto brać toyotę Avensis II 1.8 pod uwagę ( trochę dziadkowaty ale bym przeżył :)) oprócz BMW podoba mi sie także ten Saab 9-3 przed liftem 2005-2006 rocznik ( pewnie dostalbym go za niższą kwotę za 24 już pewnie byłby zadbany i niebity )
Supersayian
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus opracuje crossovera mniejszego niż UX?
    Zaprezentowany w ubiegłym roku model UX jest najmniejszym crossoverem w ofercie Lexusa. W przyszłości może się to jednak zmienić, bowiem japońska marka rozważa stworzenie mniejszego auta – wynika ze słów wiceprezydenta ...

07 Mar 2017, 10:40

Supersayian napisał(a):en Saab 9-3 przed liftem 2005-2006 rocznik ( pewnie dostalbym go za niższą kwotę za 24 już pewnie byłby zadbany i niebity )

Kolega kupił niebitego za ok. 17tys. z 2005roku z dieslem 150KM także w tej cenie byłby na pewno ładny i młodszy
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

08 Mar 2017, 10:21

Dziękuję za odpowiedzi na moje pytania, więc będę szukał tych modeli i kupię to co będzie w lepszym stanie :) pozdrawiam
Supersayian
Nowicjusz

08 Mar 2017, 10:36

Supersayian napisał(a):Strasznie boję się wbić na minę, wkur...ją mnie handlarze piszący że niebity , że zaprasza z czujnikiem, a tu jak chu.... widać że błotnik ,drzwi czy coś innego w innym odcieniu lub krzywo leży czy dopasowane eh eh eh, mam ochotę do każdego podjechać i im to pokazać a potem wybić kilka zębów ( bo cwaniactwem się brzydzę)

Kolego wszyscy się brzydzą ale dalej nie rozumieją. Jeżeli auto jest tańsze o połowę od tego zadbanego i niebitego z rozsądnym przebiegiem w Niemczech to na co ty liczysz? Papier wszystko przyjmie a na tego zadbanego Cie nie stać albo nie bierzesz tego pod uwagę bo przecież za taką kasę kupisz 5 lat młodszy nowszy model. Jeżeli kupujący przestaną szukać OKAZJI i PEREŁEK od dziadka z niskim przebiegiem I NIEBITYCH w tanich pieniądzach to handlarze zaczną ściągać samochody ładne ale nie za okazyjną kasę. Albo i nie zaczną bo dalej zarobek będzie większy na podrasowanym ulepie. Kolego jedź do Niemiec i kup auto od Niemca to kupisz je w 80 % dobrze ale nie licz że będzie tanio. Wróć, będzie dwa razy za drogo i kompletnie nieopłacalnie.
diddy79
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 04 1999
Auto: Renault Talisman
Silnik: 1,6 dCi 160 KM
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2018

08 Mar 2017, 13:45

Ale jak będę widział że oferta np. Volvo S60 z rocznika 2006 od osoby prywatnej jest o okolo 5000 zl droższa niż od handlarza z takim samym wyposażeniem i rocznikiem to można chyba się nad takim zastanowic, dobrze mówię ?. Nie patrzę na najtańsze opcje , raczej celuje w górna cenę z danego rocznika od osób prywatnych ( przykład : handlarz 19000 zł 2006, prywatne ogłoszenie 25500zl 2006) to tylko przykład.
Supersayian
Nowicjusz

08 Mar 2017, 15:21

Pytanie tylko od kogo ta prywatna osoba ten samochód kupiła. Polski rynek jest bardzo specyficzny na którym w cenie nie jest stan techniczny a jedynie rocznik, stan licznika i ilość właścicieli. I na tym bazują handlarze. W Niemczech komisy dzielą się na dwie grupy: Komisy dla Niemców gdzie samochody mają pewną historię, udokumentowany przebieg i ewentualną udokumentowaną naprawę postłuczkową/wypadkową ale niestety tam handlarze nie wchodzą bo ceny odstraszają ale sprzedający bierze odpowiedzialność za "towar", oraz Komisy na eksport. Tam z kolei samochody które za "pieniądze" można sprzedać w Niemczech nie trafiają. Stoją zatem różne polizingowe padła które były w ASO tylko na przeglądzie po 10 tys km, które mają przebieg nieakceptowalny przez Niemca (powyżej 200 - 300 tys) lub które mają różne ciężkie do zdiagnozowania i ogarnięcia w Niemczech usterki. Takie auta sprzedaje się w pakietach na TIRY i jedzie to w świat byle tylko słuch o tym w Niemczech zaginął. No i są jeszcze auta powypadkowe skupowane na aukcjach w ubezpieczalniach zabrane od właściciela w wyniku szkody całkowitej. Niestety taka szkoda w przypadku kilkuletniego auta nie oznacza rysy na drzwiach i musisz sobie z tego zdać sprawę. I to ciągną handlarze. A w Polsce usługi są tanie a wszelkiej maści magików pełno. I z tego zdezelowanego samochodu odpowiednimi zabiegami zrobią nówkę a potem wystarczy książkę zgubić albo na nowo wydrukować, lewe faktury na naprawy porobić i puścić za okazyjną cenę. Niemiecki komis czy nawet Helmut ma internet i wie jaka jest realna wartość jego pojazdu. Jeżeli sprzedaje to taniej to też wie dlaczego. I nikt nie płacze gdy auto odjeżdża a w Polsce po doliczeniu kosztów sprowadzenia i nakładów na stworzenie historii i odszczurzenia oraz marży handlarza jest tańsze o 30% niż w Niemczech. Więc normalnie handlarze polscy mają nieograniczony dostęp do Niemieckich filantropów, którzy w ramach integracji europejskiej oddają świetne samochody za półdarmo nowym krajom członkowskim.
Więc jeszcze raz kolego jeżeli szukasz samochodu to pamiętaj że kilkaset tys Polaków żyje lub dorabia handlem pojazdami i właśnie czeka na jelenia.
I to nie tak że w komisach stoją same złomy ale prawdopodobieństwo że w ogromie szrotów znajdziesz coś wartego uwagi jest delikatnie mówiąc znikome.
diddy79
Zaawansowany

08 Mar 2017, 15:26

Supersayian napisał(a):Ale jak będę widział że oferta np. Volvo S60 z rocznika 2006 od osoby prywatnej jest o okolo 5000 zl droższa niż od handlarza z takim samym wyposażeniem i rocznikiem to można chyba się nad takim zastanowic, dobrze mówię ?

W świetle tego co napisałem przed chwilą nie dobrze mówisz. Lepiej przepłacić 5000 wiedząc co kupujesz niż kupować kota w worku za "okazyjną" kasę. Bo 5000 na ogarnięcie samochodu klasy C czy D to nie są jakieś kosmiczne wydatki i może się okazać że to dopiero początek.
diddy79
Zaawansowany

08 Mar 2017, 19:05

Nie ukrywam że jestem teraz zdolowany po Twojej wypowiedzi.... Chyba teraz rower kupię ( nowy ) hehehe bo używany jeszcze będzie oszukany ;) albo składany z dwóch ;) hehe
Supersayian
Nowicjusz

09 Mar 2017, 00:02

Przykładowe ogłoszenie od prywaciarza... [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Takich zamierzam szukać , gdzie podane wszystko na tacy plus oględziny wraz ze znajomym mechanikiem....... Czy to auto z ogłoszenia wydaje się wiarygodne i czy cena jest ok według rocznika ? ............ Edit ... Sprawdziłem numer telefonu w google- wychodzi na to że mały handlarzyk ..... Chciałem wrzucić jeszcze kilka linków ale po głębszej analizie wyszło że to co znalazłem to małe handlarzyki jednak.... Ehhhhhh....... Edit 2 .. w sumie jak się szuka to można coś znaleźć od prywatnych rąk ... [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]. Jakieś opinie o aucie ? Przepraszam że tak wrzucam te linki ale zaczynam szukać i wertować ogłoszenia w celu weryfikacji rynku ;)
Supersayian
Nowicjusz

09 Mar 2017, 13:00

Supersayian napisał(a):Przykładowe ogłoszenie od prywaciarza... [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... xtor=SEC-8
skąd wniosek, że od prywaciarza - bo tak napisał w ogłoszeniu? :roll:

Jednym zdaniem, wyjętym żywcem z ogłoszenia, obalę Twoją teorię:
Możliwość przyjęcia tańszego auta w rozliczeniu
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG