Sedan reprezentatywny do 40k.

04 Lut 2015, 14:24

Ale czy autor postu powiedział że zależy mu na dużym silniku?
Ja to odebrałem tak że auto ma się ładnie prezentować

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
michu23231
Początkujący

Prawo jazdy: 15 12 2013
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.9 TDI 110 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

04 Lut 2015, 14:29

owsze znalezc z tym silnikiem dobre auto to trudna sprawa, ale czy bmw e60 cos wyroznia z tłumu? mase tego jezdzi po drogach i szalu juz nie robi, tyle tylko ze to jest BMW ale to slaby argument dla tak samo jak passat starego auta, jak chce sie robic szał na drodze trzeba miec 140 tys a nie 40 na auto, a tak co by nie kupil i tak rewelacji nie bedzie, tyle tylko ze bedzie auto marki premium, ja bym celowal w BMW e60 albo tego Lexusa GS, z tym drugim jest szansa ze wzbudzi duzo wieksze zainteresowanie jako ze malo tego sie widzi, ale 40 tys malo mysle bedzie na odpowiedni egzemplarz

dokladnie jak kolega wyzej, autor napisal ze chce ladnie wygladajacego sedana, nie kombi, w sumie wszystkie propozycje to spelniaja :D
granitex
Nowicjusz

Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.8 125KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2000

04 Lut 2015, 14:52

Tu autor:)

Dziękuję za wszystkie opinie, wszystkie przejrzę. GS - bardzo fajna propozycja. Tylko w budżecie nawet 45k znalazłem kilka w Polsce. Więc dodając do tego jeszcze warunek mówiący o tym, że auto ma być ciemne/czarne będzie ciężko.

Silnik nie musi być duży. Trasy bywają jednak dalekie i dobrze by było bezproblemowo "wyminąć tira". To już pewnie zależy od auta, jego wagi itd, ale autor nie mówi, że silnik musi mieć 2 z przodu przy ilości KM :). Dynamiczne 140, czy 170KM auto jak najbardziej rozważę.
bartolo
Nowicjusz

Auto: Nie mam;)

04 Lut 2015, 15:37

bartolo napisał(a):Tylko w budżecie nawet 45k znalazłem kilka w Polsce
szybki ma sporo do czynienia z tą marką, więc w razie czego można się do niego zwracać o pomoc w znalezieniu takiego auta; na 100% ma jakieś dojścia, kontakty
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

05 Lut 2015, 12:01

Będę to miał na uwadze. ;)
bartolo
Nowicjusz

Auto: Nie mam;)

05 Lut 2015, 13:17

Jak ma być reprezentatywne to XJ będzie idealny, stylistyka, która nigdy się nie starzeje:
[link do oferty na Allegro wygasł]
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Objawy uszkodzenia turbosprężarki
    Obecnie niemal każdy samochód z silnikiem diesla jak i benzynowym wyposażony jest w turbosprężarkę. Ma ona na celu zwiększenie ilości powietrza doprowadzanego do cylindrów a co za tym idzie zwiększenie jego mocy. Niestety ...

05 Lut 2015, 13:41

A może coś fajnego, za małe pieniądze, rzadko spotykane na ulicy i mega komfortowe
Citroen C6

Link przykładowy:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
emilxman
Początkujący

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 10 01 2014
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 250KM
Rok produkcji: 2005

05 Lut 2015, 14:22

Już tak tych Mercedesów nie proponujcie.
Owszem auta są reprezentatywne, ale dla ludzi starszych.
Średnia wieku kierowcy Mercedesa to jakieś 55 lat.

Nawet sami projektanci i osoby odpowiedzialne za design marki wypowiadali się i nawet wyprodukowano już model Mercedesa, którym chcieliby przyciągnąć młodszych klientów
(Mercedes GLA)

Podobnie jak te starsze Lexusy GS. Auto dla typowego 60 latka.
Na szczęście nowsze Leksusy wyglądają ładniej i dobrze w nim wygląda osoba starsza jak również młoda.
j0zek

05 Lut 2015, 19:32

a co ma starość klienteli do prezencji? ;)
Na każde auto znajdziesz jakieś stereotypy wizerunkowe na temat kierowców dlatego tym akurat nie ma co się sugerować. BMW dla młodego remizowego szpanera, Audi dla chłopa ze wsi lub cwaniaka ze wsi, a Lexus i Merc dla dziadków - także nie ma co się sugerować, bo nic się nie kupi :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010