Sedan ze składanymi fotelami tylnymi z łączoną przestrzenią bagażową

29 Lut 2020, 15:18

Witam,

Szukam sedanów które mają składane tylne fotele (w pełni, na płasko) i dzięki temu jest możliwość dostania się do bagażnika z miejsca pasażera.
Wiem, że trochę nietypowa wytyczna. Szukam samochodu w którym ruszę w trasę po Europie i w związku z tym chciałbym mieć możliwość spania w pojeździe. Kombi, SUVy, vany odpadają. Tylko sedany. Sprawdzałem też różne liftbacki i póki co Avensis T25 jest w moim centrum zainteresowania ale liczę na jeszcze inne warianty.

Jeśli chodzi o kwestie techniczne;
Samochód najlepiej ok. dziesięcioletni (oczywiście 2-3 lata więcej nie zrobi różnicy)
Benzyna, z faktu że będzie to samochód trasowy będę montować gaz
Automat czy manual- bez różnicy
Cena: do ok. 25 tysięcy

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelką pomoc.
russosche
Nowicjusz

29 Lut 2020, 15:41

Gaz, butla w miejsce koła a koło do bagażnika, który i tak w sedanie nie jest szczególnie ustawny? Bo raczej "w trasie" w obcym kraju warto mieć zapas

Swoją drogą nie wiem jak tam składają się siedzenia w toyocie ale spać to tam może na pewno niska osoba.

Ale jak już bardzo chcesz spać w sedanie to sprawdź volvo s60 - składa się też przednie siedzenie i na pewno się zmieścisz
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...