Segment B lub C do 11 tys??? Bezawaryjność i niskie koszty.

18 Sie 2013, 16:18

Witam,

Tak jak w temacie, poszukuje auta w segmencie B lub C w cenie do 11tys. Priorytetem dla mnie jest jak najmniejsza awaryjność oraz niskie koszty eksploatacji. Przydała by się też przyzwoite wyposażenie (klima). Reszta jest mniej istotna (osiągi itp.). cCo do rodzaju paliwa, troszke sie boje diesli ze wzgledu na wyzsze koszty naprawy/czesci. Moje typy to:

VW POLO
FORD FIESTA
SEAT IBIZA
HONDA CIVIC
HONDA ACCORD (miałem kiedyś hondę i wiem że są po prostu dobre)
SUZUKI SWIFT MK6 (W TEJ CENIE RACZEJ CIEZKO)
OPEL ASTRA II

Prosze o porade w temacie i swoje typy.

Pozdrawiam.
xanavi
Nowicjusz

Auto: Nie mam

19 Sie 2013, 15:50

Astra II na pewno bezie dobrym wyborem jeżeli chodzi o same części jak i ich dostępność. Poza tym warto zwrócić uwagę na Honde Civic,auto naprawdę niemal bezawaryjne plus możesz wybrać bogatą wersję wyposażeniową z klimatyzacją. Skupiłbym się na tych dwóch modelach.
Turbopama
Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
Auto: BMW M3

19 Sie 2013, 18:01

Jeżeli chodzi o Civica, miałem gen VI hatchback produkowany w anglii na bazie rovera 400. Jak dla mnie auto niemal idealne, nie licząc typowej dla tego modelu rdzy, reszta była niemalże bezobsługowa. Na pewno gen VII jest mi bliski. Astra z drugiej strony rocznukowo nowszą można by w tych pieniądzach wyrwać.

Czy orientuje sie ktoś jak sprawuje sie w civicu gen VII silnik diesla 1.7? Czy może lepiej benzyne i ewentualnie zagazować (jak najniższe koszty użytkowania)?

Może ma ktoś jeszcze jakieś typy?
xanavi
Nowicjusz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co wpływa na wygląd zewnętrzny samochodu?
    Stylistykę samochodu kreują nie tylko względy estetyczne, ale i cała długa lista czynników wpływających na nasz portfel i bezpieczeństwo. Popularność samochodu w bardzo dużej mierze zależy od jego wyglądu. Stylistyka ...