REKLAMA
Cześć wszystkim!
Pewnie na sam widok tematu, który jest taki jak 80% próśb tutaj, macie dość, ale jeśli już tutaj jesteś, to zostań chwilę i pomóż koledze w potrzebie!
Sprawa jest prosta, poszukuje dla siebie komfortowego auta, który będzie dzielnie dowoził moje cztery litery do pracy oraz zabierze mnie, wraz z całą paczką, na wakacje. W poprzednim roku zrobiłem 23tys. Jest to mój osobisty rekord i raczej nie powtórzę tego wyniku w tym roku (chociaż kto wie.. ). Dlatego moje średnie roczne przebiegi to ~18-20kkm.
Od dwóch miesięcy poszukuję swojego wymarzonego auta, który posłuży mi dzielnie powiedzmy przez 4-5 kolejnych lat. Sercem jestem przy benzynie (obecny focus jak i poprzednie palio to benzyniaki i bardzo sobie chwalę ten typ silnika). Budżetem jaki dysponuje to ~20.000 PLN i jet to kwota przeznaczona na samochód.
Z tego, co udało mi się wywnioskować po aukcjach, to modele, na które mógłbym sobie pozwolić, to:
- Seat Altea
- Ford Focus (tutaj preferuję wersje kombi)
- Toyota Avensis
- Volvo V40/S50 (modele przedliftowe)
- Ford C-Max (wersje poliftowe)
- Opel Vectra (1.8 , 19cdti)
- Fiat Croma (1.9jtd)
Chciałbym aby autem można było się sprawnie poruszać (powiedzmy niech silniki mają powyżej 100KM). Przeglądam codziennie aukcje i jest...dramat kupno używanego auta w PL jest cholernie trudne. Prosiłbym was, bardziej doświadczonych, o rady i sugestie co do moich wymagań.
Dzięki z góry i w razie niejasności odpowiem na wszystkie pozostałe pytanie.
Pozdrawiam,
Radek
PS. Krąg poszukiwań to małopolska/podkarpacie/świętokrzyskie.