Segment C/D w miarę mocny silnik do LPG

Dzisiaj, 17:06

Cześć wszystkim szukam samochodu do około 25 tys. Interesuje mnie głównie kompakt 5d lub sedan/kombi. Zależy mi na w miarę mocnym silniku benzynowym, którym będzie można sprawnie wyprzedzać ponieważ będzie mi służył na dojazdy do pracy około 40 km w jedną stronę drogami krajowymi i do którego będzie można założyć LPG. Przeglądając pozostałe tematy na tym forum wytypowałem kilka pozycji w tej cenie:
- Opel Astra J 1.4 turbo
- Fiat Bravo 1.4 t-jet
- Opel Vectra C 2.0 turbo
- Audi A4 B7 1.8 turbo
Chciałbym zapytać co o nich sądzicie i czy ktoś ma jakieś inne propozycje w tej cenie ponieważ dopiero zaczynam poszukiwania więc jestem otwarty na wszelkie sugestie. Z góry dziękuje za pomoc.
Smiglu
Obserwowany

Dzisiaj, 17:21

Smiglu napisał(a):- Opel Astra J 1.4 turbo
- Fiat Bravo 1.4 t-jet

Mniej problemów sprawi bravo.

Smiglu napisał(a):- Opel Vectra C 2.0 turbo
- Audi A4 B7 1.8 turbo

Z tej dwójki żadnego bym nie wziął. Vectra z tym silnikiem to nic ciekawego, przedliftowe 1.8/122 jako tanie wozidło byłoby ok ale 2.0t już trochę problemów może sprawić. Za ałdi z kolei przepłacisz bo "fani marki" chcą za ten silnik jakieś niedorzeczne pieniądze.
Popatrz na lagunę 3 2.0T
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Bezpieczne tankowanie LPG - jak to zrobić krok po kroku
    Autogaz zdobywa w ostatnich latach coraz większą popularność w Europie, co potwierdzają wyniki rejestracji publikowane w poszczególnych krajach. Kierowcy dostrzegają wiele zalet LPG w odniesieniu do zasilania swoich ...