Segment C (kombi) lub D do 20tyś.

25 Paź 2012, 15:41

Potrzebuje mała pomoc przy wybraniu autka.

Kwota: do 20tyś
Nadwozie: kombi, liftback, sedan. Raczej coś jak E46, A4, i większe. Np. Focus I jako HB odpada, ale w kombi juz jest ok.
Silnik: raczej benzyna, bo robie przebiegi ok 15tyś km, pewnie wpadnie gaz. Z racji, że benzyna to pasuje, żeby było 160km +
Rok: coś ok 2000r. Wole kupić A4 czy E46 z 1999r. niż cos nowszego z 2005r. ale z gorszym komfortem.

Zależy mi, żeby się dobrze prowadziło, było wygodne i komfortowe. Coś jak wspomniane E46 A4 myślę, że są odpowiednie

Moje typy:

- E46 sedan lub kombi silnik 323, 325, 328. Myślę, że coś się trafi. Ogólnie BMW słynie z komfortu i dobrego prowadzenia, więc z tym nie powinno być problemu. Silniki sa ok.
- A4 sedan lub kombi hmm... biorę pod uwagę, ale tak srednio mi pasuje ;p
- Octavia - trafi sie coś młodszego niż e46, dość przestronny liftback. Fajna opcja, tylko nie wiem jak z prowadzeniem i komfortem.
- Mondeo - nie wiem co myśleć, w rodzinie był przypadek, że w 7 letnim modelu drzwi były do wymiany z powodu rdzy. fajny przestronny liftback.
qasu123
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

25 Paź 2012, 16:10

Skoro podoba ci sie e46 to nie ma co kombinować bo to na prawdę dobry samochód. Natomiast nie nastawiaj sie na najmocniejsze benzyny bo niestety budżet za niski. Natomiast 323 jest w zasięgu a moc wystarcza do sprawnego i dynamicznego poruszania się
Chwała nie przemija ...
jovovich
Początkujący

Miejscowość: Piekary Śląskie
Prawo jazdy: 16 01 2008
Auto: Audi a3
Silnik: 2.0 TFSI 200km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

25 Paź 2012, 18:00

Jeśli cenisz E46 to się nie zastanawiaj. Na pewno będzie wygodny. Czy benzyna + gaz czy ropa to zależy od wielu czynników.
retep86
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale 1963 rok
    Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale miała silnik z dwoma wałkami rozrządu o pojemności 1600 cm3 - wersji samochodu o tej samej nazwie - Giulietty, zaprojektowanej przez Franco Scaglione dla firmy Bertone na nadwoziu z krótkim ...